Tjente 12 mill. på tre måneder

Andre Agassi har sikret seg et solid forsprang på sine konkurrenter i verdenscupen. Etter å ha ledet cupen i ti uker, økte bare Agassi avtanden til motstanderne etter helgens tennisfinaler.

Agassi har vunnet alle de tre største turneringene i år. Først seiret han i Australian Open, årets første Grand Slam-turnering. Deretter vant han de to Tennis Master-finalene i Indian Wells og Miami.

Pen inntekt

De mange seirene har sikret Agassi en pen inntekt i første kvartal i år. Ifølge ATP sin statistikk har Agassi spilt inn tilsammen 12 millioner kroner i prispenger etter årets tre første måneder. I tillegg kommer lukrative sponsoravtaler på toppen av dette, noe som sikrer Agassi ytterligere millioner. Til sammenlikning har de tre beste norske tennisproffene kun spilt inn rundt 300 000 kroner i år.

To nordmenn med

Amerikaneren Andre Agassi leder nå Champions Race 2001 (som er navnet på verdencupen) med 425 poeng. Det er 249 poeng mer enn nummer to på lista, franskmannen Arnaud Clement.

To nordmenn er med i verdenscupen. Christian Ruud faller noen plasser denne uka, ettersom han måtte gå av banen med omgangsjuke i Miami. Ruud er nå nummer 100 i verden. Helge Koll Frafjord er den andre, og han ligger foreløpig på 175. plass.

Også Jan Frode Andersen er med i toppsjiktet, men han har ikke klart å sikre seg noen verdenscuppoeng. Likvel klatrer han på kvalifiseringsrankingen til tennisspillerne. Her ligger han på 182. plass, Ruud ligger på 123. plass, mens Helge Koll Frafjord ligger på 365. plass.