Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tjente 1,5 mill. Tjente 1,5 mill.

Henrik Bjørnstad har tjent gode 1 579|183 kroner på en måned i Amerika. Det kunne vært minst det tredobbelte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SCOTTSDALE (Dagbladet): For det var ingen liten sjekk som forsvant mellom hullene i Arizona-ørkenen utenfor Phoenix i går ettermiddag.

Det var en svær en.

Hull etter hull klarte ikke Henrik Bjørnstad å omsette gode golfslag til lavere score på resultatlista. Og derfor ble det norske golfesset mest gående og snakke med seg sjøl under finalerunden i FBR Open.

Uten å få svarene han ønsket.

-  To under par på denne runden er helt middelmådig med alle de sjansene jeg ga meg selv, sier han til Dagbladet.-  Sannheten er at jeg spilte bra og scoret dårlig.

Frustrerende par

Det er dessverre en annen sannhet også; at det ikke er mulig å bestille birdier i denne bransjen. Du kan håpe, ja, men du kan ikke bestille dem. Og derfor gikk ikke Henrik Bjørnstads store birdiemuligheter på hull 3, 4 og 5 - etter kanonåpningen med birdie på det første hullet - i koppen.

De endte bare med frustrerende par.

 SLÅTT TIL MILLIONER: Folk flest ville vært ok fornøyd med å tjene over halvannen mill. på en måned, men Henrik Bjørnstad er litt irritert - rent sporstlig - over slagene som fort kunne gitt ham det tredobbelte. Foto: Morten Pedersen Foto: Morten Pedersen
SLÅTT TIL MILLIONER: Folk flest ville vært ok fornøyd med å tjene over halvannen mill. på en måned, men Henrik Bjørnstad er litt irritert - rent sporstlig - over slagene som fort kunne gitt ham det tredobbelte. Foto: Morten Pedersen Foto: Morten Pedersen Vis mer

-  Og så ble det bogey på hull seks, sier Henrik Bjørnstad.

-  Og det var ikke veldig morsomt - det gjorde faktisk vondt. For da jeg var på par for runden etter så mange gode slag følte jeg faktisk at jeg hadde brukt opp de fleste sjansene du får.-  Det var nok derfor jeg snakket med meg sjøl.

Valgte feil kølle

Henrik Bjørnstad slo som vanlig et toerjern fra tee på hull seks. Han har gjort det hele uken for ikke å sette fairwaybunkerne til venstre i spill. Men når utslaget går kort og i det tjukke gresset til høyre, og brorparten av de andre spillerne bruker driver og legger seg forbi de to bunkerne, er det grunn til å spørre hvorfor han ikke velger en tøffere.

Og spesielt når det ender med bogey.

Men når alt er sagt om det som gikk galt på hull seks: det er i rettferdigheten og golfydmykelsens navn en grunn til det er Henrik Bjørnstad som spiller på PGA Touren - og ikke jeg. 26-åringen har et spill, en følelse og et hode som vil gjøre ham til mangemillionær lenge før året er omme. Og derfor lot han seg ikke knekke av nedturen på hull seks i går - han svarte heller med to birdier på åtte og ni.

Minus 15 var målet

-  Vi (caddy Mark Fulcher og Henrik) bestemte oss for å gå for 15 under par totalt da vi rundet etter ni hull, sier Henrik Bjørnstad.

-  Jeg følte at det ville gi meg en plassering helt der oppe. Og spillet mitt i dag hadde 66 slag i seg - det er derfor jeg er skuffet.

-  Selv om man selvfølgelig ikke kan slå alle slagene perfekt så var det veldig mye som gikk tapt der ute.

En 66-runde i går ville gitt Henrik Bjørnstad andreplassen alene. J.B. Holmes var det ingen ting å gjøre med - han endte opp 21 under par og stakk av med 936|000 dollar. Men andreplassen og en utbetaling på 561600 dollar ville vært Henrik Bjørnstads alene med 15 under par.

Om han hadde fått ut den golfen han mener han har inne.

Henrik Bjørnstad hadde 128|214 dollar i PGA-banken før FBR Open. I går økte han kontoen med ytterligere 109|200 i den samme valutaen.

Og for alle som er opptatt av grensen for å beholde kortet (spilleretten) for neste sesong vil den med de økte premiepengene trolig ligge et sted i underkant av 700|000 dollar (624|000 i 2005).

Uten at det er noe tema for Henrik Bjørnstad.

Ikke nervøs

-  Jeg lå på 44. plass før denne turneringen (de 125 beste ved årets slutt får automatisk fornyet spilleretten) og rykker opp en del plasser etter dette. Sånn sett er det ingen grunn til at jeg skal tenke veldig mye på det. For jeg vet jeg har det som skal til for å hevde meg på PGA Touren.

-  Jeg er i hvert fall ikke nervøs for ikke å få være med til neste år, sier Henrik Bjørnstad .

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!