Tjente 210 000

Januar er den måneden kombinertkongen Bjarte Engen Vik (28) pleier å gjøre det best. Økonomisk har jubeldagene i Tyskland Grand Prix resultert i drøyt 210 000 kroner i premiepenger.

I fjor startet han det nye året med å vinne i Schonach og han tok ytterligere fire strake v-cupseirer før årets første måned var omme. Nå er han i gang igjen, med seirer i de to siste v-cuprennene i Reit im Winkl onsdag og Schonach i går.

- Pengene tenker jeg ikke på. Men jeg har nok å bruke dem til. Som alle andre må også jeg ha noe å leve av. Dessuten har jeg akkurat kjøpt en ny VW Passat. I tillegg har jeg både lån og leilighet som skal betales, sier Bjarte Engen Vik til Dagbladet.

V-cupseieren i går var hans 21. totalt. I samtlige sju renn i vinter har han vært på seierspallen. Grunnlaget for triumfene legger Bjarte Engen Vik i hoppbakken.

- Jeg er veldig bra der, men har mye å gå på i sporet. Det siste må jeg prøve å gjøre noe med foran v-cupfortsettelsen i Val di Fiemme tirsdag kveld og onsdag, sier Bjarte.

- Nå øker sjøltilliten min for hvert godt hopp. Utviklingen minner veldig om den jeg hadde i fjor, sier Bjarte.

Etter det første treningshoppet fredag, byttet han ski. Siden har han hoppet fra alle.