Tjente 300 000 på Vålerenga

Regnskapsfirmaet til den avgåtte nestformannen i Vålerenga, Steinar Heyerdahl, tjente 300000- 400000 kroner i året på å føre klubbens regnskap. Det førte til at flere styremedlemmer satte spørsmålstegn ved Heyerdahls habilitet som tillitsvalgt.

Heyerdahl kom inn i VIF-styret samtidig med Jon H. Nordbrekken under opprydningsaksjonen i 1995, og gjorde den gang en stor frivillig jobb med klubbens regnskap. De siste åra har Heyerdahls firma, Regnskapssenteret, tatt over regnskapsføringen på kommersiell basis.

Diskusjoner

Dagbladet får bekreftet fra flere sentrale kilder i Vålerenga at Heyerdahls dobbeltrolle har vært et diskusjonstema i hele høst.

- Det har ikke vært en eneste negativ kommentar omkring denne saken fra kontrollkomiteens side. Utover det har jeg ingen kommentarer, sier Steinar Heyerdahl til Dagbladet.

Ansvaret for kassa

Ingen i Vålerenga-styret ønsker å kommentere denne saken utad, men tre av sju styremedlemmer bekrefter at de kjenner til saken. Den har imidlertid ikke vært oppe til styrebehandling.

Heyerdahl er autorisert revisor, og har hatt full kontroll over Vålerengas pengesekk de siste åra. Han ledet selv tellekorpset, og hadde ansvaret for kassa ved alle hjemmekampene. Heyerdahl får rause skussmål av tidligere formann Jon H. Nordbrekken.

- Steinar har gjort en god og viktig jobb for Vålerenga, og det tror jeg mange kan skrive under på. Han har spart klubben for masse penger, og passet på klubbøkonomien som om det var hans egen lommebok, sier Nordbrekken til Dagbladet.

Vanskelig rolle

Nordbrekken innrømmer likevel at det er vanskelig å kombinere et tillitsverv med forretninger.

- Jeg holdt meg bevisst unna alle slike fallgruber. Som klubbleder holdt jeg meg helt unna aksjeselskapet. Jeg eier bare ti symbolske aksjer i Vålerenga Fotball ASA.

Han bekrefter at administrasjonen har sett på forholdene rundt Vålerengas framtidige regnskapsrutiner.

- Vi har vurdert om regnskapet skulle legges ut på anbud, og Heyerdahls firma er også blitt forespurt i den anledningen.

  • I ettermiddag kommer styret i Vålerenga Fotball ASA sammen til et skjebnemøte der de etter planen skal vedta neste års budsjett. Det blir første gang Petter Nome og Øystein Stray Spetalen møtes etter at konflikten brøt ut i forrige uke.