- Tjente 3,5 milliarder på Beckham

Solgte en million Becks-drakter på et halvt år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Mange hevet nok et øyenbryn eller to da det ble kjent at David Beckham kan tjene nærmere 1,6 milliarder kroner i løpet av de fem årene han skal spille for LA Galaxy i USA.

Men om man skal tro Real Madrids markedsavdeling er mannen verdt hvert øre.

– I løpet av de fire årene Beckham spilte i Madrid, genererte vi over 3,5 milliarder i kommersielle inntekter, sier Reals markedsdirektør, Jose Sanchez, ifølge BBC.

Ifølge Sanchez økte salget av Real-effekter med 137 prosent i løpet av tiden Beckham var i klubben. Blant annet solgte klubben over en million drakter med «23 Beckham» påskrevet i løpet av det første halve året.

Den nylig gjenuttatte landslagsspilleren kom til Santiago Bernabeu fra Manchester United for i underkant av 300 millioner i 2003. 13.juli blir han offentlig fremvist som LA Galaxy spiller.

GULLGUTTEN: David Beckham har forlatt Europa til fordel for den amerikanske fotballen. Det blir nok mindre beskyttelse under LA Galaxy-drakta enn på dette bildet, men for 1,5 milliarder må nok silkefoten tåle noen smeller. Foto: HO/REUTERS/SCANPIX
GULLGUTTEN: David Beckham har forlatt Europa til fordel for den amerikanske fotballen. Det blir nok mindre beskyttelse under LA Galaxy-drakta enn på dette bildet, men for 1,5 milliarder må nok silkefoten tåle noen smeller. Foto: HO/REUTERS/SCANPIX Vis mer
- Tjente 3,5 milliarder på Beckham

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer