Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tjente 750 000 i uka, men var konstant blakk

Obafemi Martins tok ut rundt 400 000 kroner i helgene og nye 250 000 påfølgende mandag.

GIKK I LUKSUSFELLEN: Tidligere Newcastle-spiller Obafemi Martins har havnet i rettsstrid med med sitt tidligere agentselskap. Der har det dukket opp påstander om at nigerianeren har et overdrevent luksusforbruk.Foto: SCANPIX/EPA/LINDSEY PARNABY
GIKK I LUKSUSFELLEN: Tidligere Newcastle-spiller Obafemi Martins har havnet i rettsstrid med med sitt tidligere agentselskap. Der har det dukket opp påstander om at nigerianeren har et overdrevent luksusforbruk.Foto: SCANPIX/EPA/LINDSEY PARNABY Vis mer

|||(Dagbladet): Man skulle tro at en ukelønn på trekvart millioner kroner var mer enn nok i overdådig luksus, men for Obafemi Martins' del, skal det angivelig ikke ha vært tilstrekkelig til å holde tritt med alle utgifter.

Det kom fram da nigerianerens tidligere agentselskap møtte i retten etter å ha saksøkt Martins for 300 000 pund (cirka 2,8 millioner kroner), skriver Daily Mail.

25-åringen, som forlot Tyneside etter nedrykket i våres, var ifølge saksøker til stadighet blakk. Kanskje ikke så merkelig dersom det er hold i påstandene om at han jevnlig tok ut rundt 400 000 kroner i helgene og nye 250 000 påfølgende mandag.

- På tross av at han tjente store pengesummer, var han konstant i minus på bankkontoen, sa advokat Robert Tennink, som representerer NVA Management, i retten torsdag.

Dekket underskuddet
Martins innledet sitt forretningsforhold til NVA Management i juli 2007, og ifølge selskapet administrerte de alle aspekter ved spissens fotballkarriere - inkludert å kausjonere for ham de gangene kontoutskriften viste rødt, noe som førte til mangfoldige turer fra London til Newcastle for å ordne opp.

Som motytelse skulle Martins betale selskapet en engangssum på 300 000 pund, og gi NVA 20 prosent av alle sponsorinntekter de skaffet ham. 

Tennink anførte i retten at Martins hadde lukrative sponsorkontrakter med flere selskaper - deriblant Nike og Pepsi - men hadde ikke mottatt noen kompensasjon før NVA kom på banen og sørget for at kontraktsforpliktelsene ble oppfylt. Dessuten skal de ha framforhandlet en lukrativ avtale med Newcastle om bilderettigheter, som sikret Martins rundt ytterligere 20 millioner kroner.

Martins, som ikke var til stede under rettsforhandlingene, skal - ikke overraskende - ha brukt pengene på raske biler, luksuriøse bopeler og dyre middager.

Han har allerede betalt NVA i overkant av 90 000 pund, men selskapet krever ham fortsatt for 300 000 pund. Det er tilsammen satt av tre dager til rettsforhandlingene i London.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media