PROFESJONELLE: Joey Chestnut (t.v) måtte i år gi tapt for Matt Stonie under årets pølsekonkurranse hos Nathans. Stonie stappet i seg 62 pølser på ti minutter. Foto: AP Photo / Tina Fineberg / NTB Scanpix
PROFESJONELLE: Joey Chestnut (t.v) måtte i år gi tapt for Matt Stonie under årets pølsekonkurranse hos Nathans. Stonie stappet i seg 62 pølser på ti minutter. Foto: AP Photo / Tina Fineberg / NTB ScanpixVis mer

Tjente nesten to millioner kroner i fjor på å stille opp i spisekonkurranser

Slik er livet som profesjonell matspiser.

(Dagbladet): Kunne du tenkt deg en karriere som profesjonell spiser? Da burde du kanskje ta deg en tur over dammen og lære av USAs beste på feltet.

I 2014 tjente konkurransespiser Matt Stonie hele 820 000 norske kroner på å stille opp i 17 spisekonkurranser.

Men fremover vil nok inntektene øke, siden han vant en ærverdig konkurranse hos pølseprodusenten Nathan på den amerikanske nasjonaldagen.

Der presterte Stonie i å klemme i seg 62 pølser på ti minutter, mens hans argeste konkurrent spise 60 pølser.

200 kyllingvinger Med det slo han Joey Chestnut, som har forsvart tittelen sin som den beste pølsespiseren hos Nathan de siste åtte årene. Chestnut selv tjente intet mindre enn 1,9 millioner kroner i 2014.

Etter at pølsene var fortært, og Stonie hadde mottatt en sjekk på 10 000 dollar, og blitt hyllet for sin innsats, så dro han rett til Hooters, for å kjøpe seg 200 kyllingvinger, skriver USA Today.

For nå på lørdag skal Matt Stonie konkurrere om å være den raskeste kyllingvinge-spiseren i verden. Også der er Joey Chestnut regjerende mester, etter å ha stappet i seg 182 kyllingvinger fra Hooters på ti minutter i 2014.

Trener flere ganger i uka Og som i alle andre konkurranser, så gjelder det å trene på det man skal konkurrere i.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det er hardt arbeid, sier Matt Stonie - som nå spiser kyllingvinger til den store gullmedaljen for å øve.

I tillegg til det som spises, så drikker man gjerne også over tre liter vann etter «treningen» for å utvide magesekken.

Foran pølsespisekonkurransen 4. juli, spiste Stonie 60 pølser tre dager i uka i halvannen måned. Og så var det å drikke den vannmengden, da.

- Det å drikke så mye vann som jeg klarer etterpå gjør at jeg føler at jeg kommer til å eksplodere. Det pusher virkelig grensene dine, sier  23-åringen fra California.

Selv om konkurransepiseren tjente godt i fjor, vil han nå bli enda mer attraktiv å invitere til konkurranser - siden han har vunnet den ærverdige konkurransen hos Nathan. Det betyr også at han kan kreve et større beløp for å stille opp.

Misbruk av egen kropp Dagen etter å ha «trent» på å spise, føler Stonie seg lite bra.

- Når du våkner dagen etter føler man seg veldig oppblåst. Det er ikke artig, det er som en jobb, sier han til USA Today.

Til tross for at de profesjonelle konkurransespiserne tjener på bra på det noe spesielle yrket sitt, så er det liten tvil om at det ikke er særlig bra for kroppen.

Sykelig fedme, mageproblemer og at man ender opp med å må fjerne deler magesekken er det ekspertene advarer mot som konsekvenser av konkurransespisingen.

- Det å spise 70 pølser på ti minutter må sies til en viss grad å være misbruk av sin egen kropp, sier ekspert på spiseforstyrrelser, Kim Dennis, til USA Today.

RIKERE: Matt Stonie fikk med seg 82 000 kroner etter å ha spiste 62 pølser. Foto: Paul Martinka / Polaris / NTB Scanpix
RIKERE: Matt Stonie fikk med seg 82 000 kroner etter å ha spiste 62 pølser. Foto: Paul Martinka / Polaris / NTB Scanpix Vis mer