Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tjoms kan vinne med Tjomsen

Sabeltann er på sjelden tokt i Oslo.

TJOMS OG TJOMSEN. Øystein Tjomsland tror han kan vinne med Kong Tjomsen på Bjerke. Han har hele tre vinnerkandidater med seg. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
TJOMS OG TJOMSEN. Øystein Tjomsland tror han kan vinne med Kong Tjomsen på Bjerke. Han har hele tre vinnerkandidater med seg. Foto: HESTEGUIDEN.COM. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| • Klikk her og grip sjansen til å vinne store gevinster på hest!

Kjært barn har mange navn, heter det temmelig forslitt. Men det stemmer bra for sørlendingen Øystein Tjomsland.
Han kalles Tjoms blant venner. Men han er like mye kjent for visa til Kaptein Sabeltann.

Han er kåret til årets trener. Han legger ned litt flere timer enn de fleste i jobben. Og han er et lite mareritt for en journalist som skal ha tak i ham.

Suksessen til Øystein Tjomsland kommer ikke gratis. Hestene får rikelig med mengdetrening og har som regel en glimrende kondisjon. Og så driver han sin praksis med litt ekstra vitenskap.

-Hestene følges opp med pulsmåling og bevegelsesanalyser. Dermed får jeg et bra grunnlag til å se når hestene skal starte i løp. Slik at de alltid kommer ut med et riktig treningsgrunnlag, forteller Øystein Tjomsland.

Onsdag er Øystein Tjomsland (38) på Bjerke med tre svært interessante hester i V65-omgangen.

Sørlendingen herjer hjemme på Sørlandet Travpark, og han tar godt for seg når han drar til andre travbaner også. Er det en sang han kan, så er det visa om Kaptein Sabeltann som lyder over Sørlandet Travpark hver gang han har snudd opp etter en seier og kjører ned til stallområdet.
Når han er i hovedstaden er det all grunn til å se litt ekstra på hvorfor han tar turen.

Tjoms og Tjomsen

-Jeg har tre gode hester med meg, forteller Tjomsland. Han ble imponert over hesten med det fortreffelige navnet Kong Tjomsen. Øystein Tjomsland  har kallenavnet Tjoms blant venner. Og han eier Kong Tjomsen selv.
-Ja, navnet på den hesten er jeg fornøyd med, smiler Tjoms.

-Kong Tjomsen imponerte meg i sesongdebuten etter løpspause. Jeg kjørte ham bare i køen etter galoppen og styrte ham ut, da det gjensto 700 meter. Spurten var strålende. Jeg tror vi skal gi favoritten A.B. Lom'n kamp i dag, sier Øystein Tjomsland til Dagbladet.
Kong Tjomsen feilet i det løpet, men Tjomsland mener det ikke dreier seg om noen stor galoppfare.
-Han kom i ubalanse og feilet på grunn av det sist. Han er egentlig ingen galopphest. Jeg frykter ikke galopp i kveld. Og jeg tror han kan ta føringen fra start, sier Tjomsland.

Kaldblods åpnet 1.18

Øystein Tjomsland er medeier i Lome Kongen som starter i eliteløpet i V65-1. Avlshingsten måtte åpne 1.18 i sesongdebuten. Det satt i beina mot slutten.
-Han har aldri åpnet så raskt noen gang. Men han fikk vist at han har fart i massevis. Sprint i dag er interessant. Jeg vet at Ola Engevold er fornøyd med hesten i trening. Jeg får ta en diskusjon med Ola om taktikken. Det kan være vi forsøker oss i tet. Spesielt hvis Bork Odin skal kjøres i rygg i dag. Det gjenstår å se, sier Tjomsland.

Småkake til dessert

En muffin kan smake bra til kaffen. Og det er ikke utenkelig at det blir småkake til dessert i V65-avslutningen.

-Muffin fikk en pause, fordi harde vinterbaner ikke passer hans følsomme høver. Nå er det blitt en mykere sommerbane. Og da er han i gang igjen. Han har fått tøff intervalltrening. Det er vrient å plassere ham når det gjelder vinnersjanse i kveld. Men jeg mener han skal på bongen, hvis man garderer litt, avslutter arbeidsmauren Øystein Tjomsland.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!