Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tjørhom blir ny toppidrettssjef

- Han har svært gode resultater fra jobben innen alpint.

NY TOPPIDRETTSSJEF: Tidligere alpintrener Håvard Tjørhom har fått den prestisjefylte jobben. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
NY TOPPIDRETTSSJEF: Tidligere alpintrener Håvard Tjørhom har fått den prestisjefylte jobben. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Håvard Tjørhom går fra alpint til friidrett og blir ny toppidrettssjef i Norges Friidrettsforbund. Det bekreftet forbundet fredag.

- Kompetansen hans er viktig i friidrett. Han har svært gode resultater fra jobben innen alpint. Vi tror det er overførbart til friidrett, sier generalsekretær Kjetil Hildeskor til NTB.

Tjørhom har tidligere jobbet som landslagstrener og verdenscupsjef for alpinistene. Han ga seg i alpinmiljøet for ett år siden. Han ble kåret til årets trener i norsk idrett i 2014.

Sa nei i fjor Tjørhom var også i fjor i friidrettsforbundets søkelys, men han takket da nei til jobben som sportssjef. Han sier følgende om hvorfor han nå går løs på den nye stillingen som toppidrettssjef:

- Jeg ble trigget av talentene som er på vei opp og at jeg kan komme med et nytt syn på ting. Jeg har vært heldig å være en del av en kultur hvor jeg har lært mye av utøvere og andre som jobber i alpinmiljøet. Jeg håper å ta med meg noe av den kunnskapen inn i denne jobben, sier Tjørhom.

- Hvor vil du si at norsk friidrett står per dags dato?

- Vi er ikke helt der vi ønsker å være, men det er også mye positivt.

Lagjobbing - Hva blir det viktigste du kan bidra med?

- Jeg kan nok bidra med erfaring fra topp internasjonalt nivå. Det vil si mesterskaps- og konkurranseerfaring. Jeg ønsker å optimalisere forberedelsene inn mot mesterskap og konkurranser med tanke på at jeg har vært i en individuell idrett, men hvor det har blitt jobbet som et lag. Det blir ikke lett, men jeg ønsker å prøve - der det er hensiktsmessig - å jobbe mer som et lag. Vi må utnytte ressursene på best mulig måte, og det er jeg vant til, sier han til NTB.

Tjørhom har skrevet under på en fireårskontrakt. (©NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart