Tjugum Danmarks mareritt

Skrevet om Tjugum:

Keeper Heidi Tjugum opptar det meste av spalteplassen i danske avisers omtale av den knusende norske seieren i EM-finalen.

Heidi Tjugum gjorde utslaget, derom råder ingen tvil hos danskene i dag. Tjugum har lenge stått i skyggen av Cecilie Leganger, skriver Jyllands-posten, som ikke unnlater å påpeke ironien i at Tjugum først har blomstret under Viborg-leder Ulrik Wilbeks kyndige ledelse. Wilbek var trener for de danske håndballjentene før Jan Pytlick.

Flere danske aviser betegner det som nærmest uforståelig at Cecilie Leganger, og ikke Tjugum ble nominert til «All-Star Team» Tjugum reddet 25 av 41 danske skudd, og utgjorde ifølge den danske avisa Politiken en vektig grunn til et nytt maktsifte i den internasjonale kvinnehåndballen. Også Jyllands-Posten skriver om et «tronskifte», et pinefullt sådan for det danske laget, som «i fritt fall uten fallskjerm» ramlet ned fra den syvende himmel.

Makkerparet Tjugum og Leganger gir Norge nye muligheter i målet, skriver Ekstra Bladet, som mener Norge fullt ut fortjente å stikke av med seieren.

Men danskene ser framover, og B.T. spår seier for «Pytlicks piger» i VM 1999.