Tjugum på hugget

Saarbrücken (NTB): Med spill i verdensklasse førte Heidi Tjugum an da Norge slo forhåpningsfulle franske jenter i håndball-VM lørdag.

Hennes 20 redninger var gode å ha for et norsk lag som fortsatt ser ut til å ha et stykke igjen til toppformen. Frankrike ledet i store deler av 1. omgang, men ble avhengt til 19-23-tap like etter pause.

- Heidi spilte glimrende, og hun lar seg ikke vippe av pinnen etter noen baklengsmål, skrøt trener Marit Breivik om målvakten.

Det offensive franske forsvaret tvang fram en rekke norske tekniske feil (18), og det tallet må betydelig ned dersom Norge har intensjoner om å nå helt til finalen.

Søndag spiller Norge gruppefinale mot Kroatia som slet hardt for å slå Frankrike for noen dager siden.

Trine på gang

Ved siden av seieren og Tjugums voldsomme kamp gledet Trine Haltvik og Mette Davidsen. Ikke at Haltviks spill var på toppnivå, men hun avslørte lettere føtter og større vilje enn på lenge. Hennes form er i ferd med å løsne.

Davidsen fungerte godt som playmaker og var meget sentral i 2. omgang.

Susann Goksør spilte ving i hele 2. omgang, og det kan hun komme til å fortsette med. Sahra Hausmanns skadde ankel kan sette henne utenfor i alt fra én til 10 dager.

Etter en forrykende start der Frankrike fosset inn kontringsmål, stilnet offensiven etterhvert hen.