Tjuvstart kan ha kostet Petter Solberg seieren

To nordmenn på pallen i Portugal.

PÅ PALLEN: Petter Solberg tjuvstartet i finalen i Portugal. Dermed måtte nordmannen ta til takke med tredjeplass. Foto: Jørgen Steinli / NTB scanpix
PÅ PALLEN: Petter Solberg tjuvstartet i finalen i Portugal. Dermed måtte nordmannen ta til takke med tredjeplass. Foto: Jørgen Steinli / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En tjuvstart i finalen kan ha kostet Petter Solberg seieren under EM-runden i rallycross i Portugal søndag.

Solberg endte på 3.-plass, mens Mats Lysen ble nummer to. Vant gjorde briten Liam Doran.

Solberg tjuvstartet i finalen, og dermed måtte han to ganger igjennom alternativsporet. De andre kunne nøye seg med én runde der. Det er beregnet at én runde i alternativsporet tar fire sekunder ekstra.

Solberg tok teten i finalen og ledet med 100 meter da han tok fatt på alternativsporet. Han kom ut igjen 20 meter for sent, og dermed var han uten sjanse på seieren.

Petter Solberg hevet seg kraftig fra årets første EM-runde på Lydden Hill i England. I semifinalen senket han banerekorden to ganger og var åtte sekunder bedre enn nest raskeste fører.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer