TL-profil tordner etter at knust Svendsen fikk direkte rødt her: - Fryktelig dømming

Ingen Andresen-effekt for Sandefjord.

• Sandefjord - Molde 2-4 (1-2)

(Dagbladet): Den store snakkisen før kveldens kamp var Martin Andresens comeback i Tippeligaen. Møbelkongen leverte helt ok, før han ble byttet ut etter seksti minutter, da Molde tok tre poeng og sendte Sandefjord nærmere OBOS-stupet.

Ola Kamara ganger to, Etzaz Hussain og Mohamed Elyounoussi scoret for bortelaget, mens Erik Mjelde scoret for hjemmelaget.

Dobbel-Kamara Etter en rolig start eksploderte det i Vestfold.

Kamara sendte bortelaget i ledelsen etter 24 minutter. Han ble slått fri i bakrom - og lobbet ballen lekkert over en utrustende Sandefjord-keeper.

Men Molde var bare knapt 30 sekunder i paradis, for Sandefjord svarte umiddelbart.

Sandefjord svarte umiddelbart. Victor Bindia la ballen inn i boksen - og etter litt klabb og babb banket Erik Mjelde inn utligningen.

Men etterdønningene etter eksplosjonen var ikke over. Kort tid etter var først Sellin nære ved å stange inn et nytt innlegg i mål - før Sander Svendsen brant en dobbeltsjanse alene med Sandefjord-keeperen noen minutter seinere.

Men Molde skulle gå til pausen. Takker være Kamara og en uheldig Sandefjord-forsvarer, som stusset frisparkforsøket fra Kamara inn i eget mål.

- Jeg ble kanskje ikke matchvinner, men føler meg som det.  Vi spilte en god kamp.  Det var en viktig seier for å beholde drømmen om 3-4.plass og for å holde momentet oppe i gruppa, sier Kamara til C More. Molde-spissen feiret forøvrig en baby-gest:

- Jeg skal bli pappa og er veldig stolt over det.  

Svendsen fikk rødt Sandefjord fikk likevel tent håpet like før hvilen da Sander Svensen fikk rødt kort etter å ha vist fram knottene i en duell i Sandefjord-boksen. Det er ingen tvil om at unggutten bare gikk etter ballen,men han gikk tøft inn i duellen.

 FORTVILTE:  Sander Svendsen. Foto: NTB Scanpix
FORTVILTE: Sander Svendsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Svensen var knust - og brast sammen i tunnelen etter å ha tuslet av gressmatta.

- Jeg syns det er forsvarlig å gi rødt kort. Foten er løftet fra bakken og knottene er rett mot Grorud, sa C More-ekspert Bengt Eriksen, i pausen, og fikk støtte av kollega Amund Skiri:

- Ønsket er så stort etter å score, derfor ofrer han alt. Svendsen strekker ut foten, knottene er framme og foten er strak, dermed kan du ikke kritisere dommeren for å gi rødt.

 - SORRY:  Sander Svendsen skjønte med en gang at han hadde vært tøff i duellen med Lars Grorud.  Foto: NTB Scanpix
- SORRY: Sander Svendsen skjønte med en gang at han hadde vært tøff i duellen med Lars Grorud. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det fikk Stars forsvarsklippe Jesper Mathisen til å fyre seg opp. På Twitter tordnet han:

- Fikk Sander Svendsen direkte rødt for den der? Fryktelig dømming! Null fotballforståelse! Kram snø.

Mold-trener Erling Moe syns synd på spissen:

 INGEN STOR DEBUT:  Martin Andresen ble satt i skyggen tomålsscorer Ola Kamara (t.v. Foto: NTB Scanpix
INGEN STOR DEBUT: Martin Andresen ble satt i skyggen tomålsscorer Ola Kamara (t.v. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det er ingen tvil om at det er frispark, men rødt er tøft. Han trekker foten og det er ikke stor kraft.  Svendsen var forferdelig lei seg da han gikk av banen, han var en nedbrutt unggutt, sier Moe til C More.

• På grunn av rettigheter kan Dagbladet først vise video av situasjonen en time etter kampslutt.

Sikret seieren Sandefjord greide ikke å unytte at de hadde en spiller ekstra de siste 45. Først skulle Mold, før Etzaz Hussain økte ledelsen til 3-1. Molde var ikke ferdige - og Mohamed Elyounoussi økte til 4-1 ti minutter før slutt.

Bindia fikk et trøstemål da han kriget inn en innlegg like før slutt. Men det er en liten trøst, om noen, for Sandefjord.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

- Det er pinlig sånn som det blir i andre omgang. Vi skal sette press, men det ender med at vi gir dem kampen i en orgie av feilpasninger.Vi må kjenne på at dette går ikke. Sånne valg går ikke på dette nivået.  Sannsynligheten for at vi holder oss er ikke stor, men vi kommer ikke til å resignere uansett. Akkurat nå føles det ikke som de neste kampene er overkommelige,  sier Bohinen til C More.