- To år av mitt og familiens liv er ødelagt

Inge André Olsen etter dommen.

FRIFUNNET: Inge André Olsen, sportslig leder i Stabæk Fotball, forlater domsavsigelsen i Asker og Bærum tingrett torsdag formiddag, 
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
FRIFUNNET: Inge André Olsen, sportslig leder i Stabæk Fotball, forlater domsavsigelsen i Asker og Bærum tingrett torsdag formiddag, Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

SANDVIKA (Dagbladet): Alle de fire tiltalte fotballederne i Gunnarsson-saken ble frikjent i Asker og Bærum tingrett i dag.

Blant de tiltalte har vært Stabæks sportslige leder Inge André Olsen. På vei ut av rettsalen ville han si minst mulig, men stoppet likevel opp for en rask kommentar:

- Jeg har fått snart to år ødelagt av mitt og familiens liv. Jeg er frustrert over NFF. Jeg er frustrert over politiet, og jeg er frustrert over deler av media. Det er alt jeg ønsker å si, sa Olsen.

Knusende
Den sportslige lederen har stått tiltalt sammen med Lars Holter-Sørensen (tidligere styreleder i Stabæk Fotball AS), et tidligere styremedlem i Stabæk Fotball AS - og tidligere sportsdirektør Truls Haakonsen i Vålerenga.

Aktoratet la ned påstand om fem måneders ubetinget fengsel for de tre Stabæk-lederne, og 90 dagers fengsel for Haakonsen.

Men i retten i dag ble alle fire frikjent.

Og dommen var knusende.

Som forventet
- Det var som forventet. Da blir man ikke spesielt glad eller ulykkelig, sier Haakonsen til Dagbladet.

- Hvordan har de to siste årene vært?

- De har vært meningsløse. Men jeg har klart å holde fokus på det jeg kan gjøre noe med, og jobbet. Alt det andre har vært tidkrevende og ikke noe moro, sånn sett.

- Skal du feire dommen?

- Det blir nok en forsiktig lunsj. Og så blir det kanskje en øl til middagen, sier Haakonsen med et smil.

Betenkningstid
Alle de fire tiltalte erklærte at de hadde forstått dommen. Aktor har bedt om betenkningstid.

- Vi konstaterer at tingretten har frifunnet de tiltalte. Det er en annen oppfatning enn det påtalemyndigheten har hatt, sier aktor Iselinn Håvarstein.

- Nå tar vi dommen med tilbake. Så skal vi vurdere sammen med statsadvokaten hvordan vi skal forholde oss til dommen, sier hun.