IKKE BARE SMIL OG GLEDE: Sveriges målvakt Hedvig Lindahl og Therese Sjögran (nummer 15) skal ha et ytterst iskaldt forhold.Foto: SCANPIX/AFP/ANDREAS GEBERT
IKKE BARE SMIL OG GLEDE: Sveriges målvakt Hedvig Lindahl og Therese Sjögran (nummer 15) skal ha et ytterst iskaldt forhold.Foto: SCANPIX/AFP/ANDREAS GEBERTVis mer

To av de svenske spillerne snakker ikke sammen

Gråting og uenighet i den blågule VM-troppen.

To av Sveriges mest kjente kvinnelige fotballspillere snakker ikke sammen. Førstekeeper Hedvig Lindahl brast i gråt da Therese Sjögran ønsket en annen målvakt.

Hedvig Lindahl har holdt buret rent i Sveriges to første kamper i Tyskland. Hun var også førstevalget under de siste tre turneringene, men før VM vegret landslagssjef Thomas Dennerby seg for å peke ut en ener, skriver Aftonbladet.

Ryktene sier at enkelte landslagsprofiler ville ha forandring. En av dem var 34-årige Therese Sjögran, som foretrekker Lindahls ett år eldre rival Sofia Lundgren.

- Hedvig er en målvakt som er veldig mye ute i feltet. Sofia er mer sikker og står på linjen, sa Sjögran før turneringen.

Det fikk Lindahl til å føle seg sint og sviktet. Senest søndag tok hun til tårene når Aftonbladet brakte saken på banen igjen. Det til tross for to seirer og to smultringer.

- Det gikk meg ikke hus forbi, det må jeg ærlig si. Men samtidig har alle rett til å ha sitt syn, sier Lindahl, som ifølge avisen ikke snakker med lagkameraten som har såret henne.

Landslagssjefen kommenterer saken ved å si at det er sunt med konkurranse. Han beskriver det som en «livlig fight» og ser ikke noe prinsipielt galt i Sjögrans uttalelse.

- Vi pålegger ikke noen munnkurv. Men man kan alltid prate om hverandre på en nyansert måte. Det er en sak vi får lære oss å leve med, sier Dennerby.

(NTB)