Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

To av de svenske spillerne snakker ikke sammen

Gråting og uenighet i den blågule VM-troppen.

IKKE BARE SMIL OG GLEDE: Sveriges målvakt Hedvig Lindahl og Therese Sjögran (nummer 15) skal ha et ytterst iskaldt forhold.Foto: SCANPIX/AFP/ANDREAS GEBERT
IKKE BARE SMIL OG GLEDE: Sveriges målvakt Hedvig Lindahl og Therese Sjögran (nummer 15) skal ha et ytterst iskaldt forhold.Foto: SCANPIX/AFP/ANDREAS GEBERT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To av Sveriges mest kjente kvinnelige fotballspillere snakker ikke sammen. Førstekeeper Hedvig Lindahl brast i gråt da Therese Sjögran ønsket en annen målvakt.

Hedvig Lindahl har holdt buret rent i Sveriges to første kamper i Tyskland. Hun var også førstevalget under de siste tre turneringene, men før VM vegret landslagssjef Thomas Dennerby seg for å peke ut en ener, skriver Aftonbladet.

Ryktene sier at enkelte landslagsprofiler ville ha forandring. En av dem var 34-årige Therese Sjögran, som foretrekker Lindahls ett år eldre rival Sofia Lundgren.

- Hedvig er en målvakt som er veldig mye ute i feltet. Sofia er mer sikker og står på linjen, sa Sjögran før turneringen.

Det fikk Lindahl til å føle seg sint og sviktet. Senest søndag tok hun til tårene når Aftonbladet brakte saken på banen igjen. Det til tross for to seirer og to smultringer.

- Det gikk meg ikke hus forbi, det må jeg ærlig si. Men samtidig har alle rett til å ha sitt syn, sier Lindahl, som ifølge avisen ikke snakker med lagkameraten som har såret henne.

Landslagssjefen kommenterer saken ved å si at det er sunt med konkurranse. Han beskriver det som en «livlig fight» og ser ikke noe prinsipielt galt i Sjögrans uttalelse.

- Vi pålegger ikke noen munnkurv. Men man kan alltid prate om hverandre på en nyansert måte. Det er en sak vi får lære oss å leve med, sier Dennerby.

(NTB)