Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

To av disse ønsker å gi svenske-bank i semien

Håndballjentenes ønsker.

HÅPER PÅ....: Norge er klare for EM-semi. Camilla Herrem, Heidi Løke, Veronica Kristiansen, Silje Solberg og Nora Mørk snakker om deres tanker om motstanderen som venter. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HÅPER PÅ....: Norge er klare for EM-semi. Camilla Herrem, Heidi Løke, Veronica Kristiansen, Silje Solberg og Nora Mørk snakker om deres tanker om motstanderen som venter. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

• Følg Norge - Ungarn

DEBRECEN (Dagbladet): Norge møter Ungarn i håndball-EM i kveld klokka 20.30 - og de norske håndballjentene er allerede klare for semifinale fredag som gruppevinner i gruppe 1.

Det betyr at Norge møter gruppetoer i gruppe 2 som enten blir Sverige, Montenegro, Frankrike eller Nederland.

De norske kvinnene har vært rimelig overlegne i sin gruppe og står med strake seire. I den andre gruppa er det langt jevnere der det blir en håndball-thriller i siste runde i kveld.

Dagbladet har spurt et utvalgt norske spillere om hvem de ønsker i en semifinale:

- Sverige, sier Camilla Herrem.

- Nederland, kanskje? sier Veronica Kristiansen.

- Nederland. De ser slitne ut, sier Nora Mørk.

- Sverige, sier Silje Solberg.

- Jeg tar hvem som helst, sier Heidi Løke.

- Følger med Camilla Herrem håper å knuse svenskene i en naboduell i Budapest fredag. Men først venter Ungarn i kveld.

- Selvsagt følger jeg med på hva som skjer. Det er veldig åpent. Jeg håper på Sverige i semifinalen, sier Herrem til Dagbladet.

- Hva er en drømmefinale for deg?

- Helst vil jeg unngå Danmark. De er så kjedelige. Jeg vil heller ha et annet lag som Montenegro. Danmark har vi slått allerede og det ville vært greit med noe annet, sier Herrem.

Veronica Kristiansen trekker fram Nederland som en spennende motstander:

- Jeg følger ikke noe særlig med på den andre gruppa og konsentrerer meg mest om det vi selv skal gjøre. Nederland er jo et litt nytt og spennende lag. Kanskje jeg helst vil møte dem? sier Kristiansen til Dagbladet.

- Slitne Nora Mørk tror det kan være en fordel å møte overraskelsen Nederland sent i mesterskapet.

- Det er vanskelig å si hvem jeg helst vil møte. Jeg har sett mange av kampene og det er deilig å slenge seg ned på senga og se andre kamper etter at vi selv har vunnet. Nederland har hatt et godt lag lenge. De er unge, men de har et par veldig gode spillere. Men nettopp det er kanskje svakheten deres også: at de har en tynn bredde i troppen, sier Mørk til Dagbladet.

Hun fortsetter:

- Utfordringen til Nederland er at spillerne blir slitne etter mange kamper og det kan motstanderen utnytte. Derfor kan Nederland kanskje være en fin motstander, sier Mørk med et smil.

Heidi Løke bryr seg ikke om hvilket lag som er motstander i semifinalen.

- Jeg skal være ærlig og innrømme at jeg ikke har fulgt så mye med. Vi tar den motstanderen vi får. Noen av spillerne følger mer med enn andre. Det er ikke alltid vi får sett kampene fordi vi trener, sier Løke til Dagbladet.

- Drømmefinalen?

- Det eneste jeg tenker på er å få oss dit, sier Løke og gliser.

- Helst Sverige Målvakt Silje Solberg håper på et svensk møte i semifinalen:

- Jeg har fulgt med litt på de andre kampene, men ikke veldig nøye. Sverige kunne det vært gøy å møte i semifinalen. Også Nederland har en del spennende spiller der mange spiller i dansk serie. De har imponert og har et godt lag, men Sverige vil jeg helst møte, sier Silje Solberg til Dagbladet.

Slik spilles dagens kamper:

Gruppe 1: Polen — Romania (16.00), Spania — Danmark (18.15), Ungarn — Norge (20.30).

Norge er allerede klare for semifinale som gruppevinner. Spania - Danmark avgjør hvem som tar andreplass. Spania må vinne.

Gruppe 2: Sverige — Montenegro (15.45), Tyskland — Slovakia (18.00), Nederland — Frankrike (20.15).

En åpen gruppe. Sverige er garantert semifinale med minst uavgjort. Montenegro avanserer garantert ved seier. Frankrike og Nederland kan også gå videre.