Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

To av Hareides mest trofaste menn gir seg

Deportivo La Coruña-spilleren Michael Krohn-Dehli og F.C. København-spilleren William Kvist gir seg på landslaget.

GIR SEG: Både William Kvist og Michael Krohn-Dehli gir seg på det danske landslaget. Her fra EM i 2012, etter en kamp mot Nederland. Foto: NTB Scanpix
GIR SEG: Både William Kvist og Michael Krohn-Dehli gir seg på det danske landslaget. Her fra EM i 2012, etter en kamp mot Nederland. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter søndagens dramatiske straffesparkkonkurranse, er de danske landslagsspillerne nødt til å finne fram flybillettene og si farvel til fotball-VM for denne gang. For et par av spillerne betød dette slutten på landslagskarrieren.

Gir seg

Både Michael Krohn-Dehli (35) og William Kvist (33) har nemlig annonsert at de gir seg på landslaget etter det sure tapet. Krohn-Dehli startet sin landslagskarriere i 2006, mens Kvist debuterte året etter. Til sammen har de 139 landskamper og åtte landslagsmål.

- Det var min siste kamp for landslaget. Det er surt at det skal ende på denne måten, sier Krohn-Dehli.

Han ble byttet inn i ekstraomgangene, og var en av Danmarks straffeskyttere i den avgjørende straffesparkkonkurransen. Men selv om Åge Hareide ringer og har behov for en habil straffeskytter i framtida, så vil nok ikke Krohn-Dehli ombestemme seg.

- Jeg tror jeg kommer til å takke nei om det skjer. Jeg har ikke snakket med ham ennå, men nå er det på tide å gjøre plass til nye krefter. Laget er ved starten på en toårig reise mot EM, og skal bygge noe nytt nå, sier han til Berlingske Tidende.

Kvist gir seg også

Mesterskapet startet på verst mulig måte for William Kvist. Under åpningskampen mot Peru måtte han bæres ut på båre etter et ublidt møte med en av motspillernes kne. På sykehuset ble det bekreftet at han hadde pådratt seg to ribbeinsbrudd og punktert lunge, noe som betød slutten på VM for veteranen.

Nå viser det seg at det også var hans siste kamp i landslagstrøya. På Instagram skriver 33-åringen at han gir seg på landslaget.

- Takk til spillere, trenere, ledere og supportere for mange fine år. Jeg har alltid elsket å synge nasjonalsangen med dere. Jeg gjorde mitt beste.

Det var med stor skuffelse Åge Hareide måtte innse at han ikke kunne bruke midtbaneveteranen videre i VM etter kampen mot Peru.

- Vi mister en solid spiller med masse erfaring, men vi kan ikke bruke så mye tid på det. Vi må bare greie oss uten ham, sa Hareide.

Mannen som ble hentet inn for å erstatte skadde Kvist, var Ajax-spilleren Lasse Schöne. Han fikk en avgjørende rolle mot Kroatia, da han misset fra ellevemeteren i straffesparkkonkurransen.

Dramatisk kamp

Danmark fikk en drømmestart mot Kroatia da de tok ledelsen etter bare 58 sekunder. Jubelen stilnet derimot da Mario Mandzukic utliknet for kroatene noen minutter seinere.

Flere mål ble det ikke under ordinær tid, og kampen gikk til ekstraomganger. Med fem minutter igjen på klokka, blåste dommeren straffe til Kroatia. Men Kasper Schmeichel reddet straffesparket på mesterlig vis. Dermed måtte det hele avgjøres med en straffesparkkonkurranse.

Der reddet den danske sisteskansen ytterligere to straffer, men det betød lite ettersom Christian Eriksen, Lasse Schöne og Nicolai Jørgensen feilet fra ellevemeteren. Det betød slutten på mesterskapet for Danmark, mens Luka Modric og Co. seiler videre.

Hareides ord

Skuffelsen er naturligvis stor for lagets norske trener, Åge Hareide. Overfor Danmarks Radio avslører han hva han sa til spillerne sine etter kampen.

- Jeg sa til dem at vi skal være stolte. Vi har gått videre fra gruppespillet, noe som er vanskelig i seg selv. Og det er mange store nasjoner som har røket ut fra mesterskap før oss. Vi ryker med minst mulig margin, og slik er fotballen, dessverre, sier en skuffet men fattet Hareide ifølge radiokanalen.

64-åringen forteller også at han er stolt over laget sitt, og mener at de i noen perioder til og med var bedre enn Kroatia.

- Vi leverte en god lagprestasjon, og jeg mener vi er det beste laget - i hvert fall i andreomgang - og styrer det meste. Så blir det bingo i straffesparkkonkurransen.