Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingebrigtsen-brødrene gifter seg i 2018

To av Ingebrigtsen-brødrene gifter seg: - Jeg er den lykkeligste jenta i verden

I 2018 står kjærligheten i fokus hos friidrettsbrødrene.

GIFTER SEG: Filip Ingebrigtsen får endelig Astrid Mangen Cederkvist til sin hustru. Her etter EM-gullet på 1500 meter i Amsterdam 2016. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
GIFTER SEG: Filip Ingebrigtsen får endelig Astrid Mangen Cederkvist til sin hustru. Her etter EM-gullet på 1500 meter i Amsterdam 2016. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 2018 blir kjærlighetens år for friidrettsbrødrene Filip og Henrik Ingebrigtsen. Begge to skal nemlig gifte seg.

Filip Ingebrigtsen var førstemann ut med å fri. 16. september 2016 gikk løperen ned på kne og fridde til kjæresten Astrid Mangen Cederkvist.

Henrik Ingebrigtsen ble muligens inspirert av lillebror. Uansett gjorde han tanker til handling og fridde til sin kjæreste den 17. juni i år. Det var nøyaktig ett år siden paret annonserte at de skulle ha barn.

7. april 2018 gifter Henrik seg med Liva Eie Børkja.

GIFTER SEG: Henrik Ingebrigtsen og samboeren Liva Eie Børkja på Bislett med datteren Olivia.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
GIFTER SEG: Henrik Ingebrigtsen og samboeren Liva Eie Børkja på Bislett med datteren Olivia. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Dobbeltbryllup

Da Dagbladet møter Filip Ingebrigtsen på toppidrettssenteret i Oslo, forteller han at dato for hans bryllup også er satt.

- Henrik skal gifte seg i april, og jeg skal gifte meg i september, forteller han stolt til Dagbladet.

Det blir altså ikke noe dobbeltbryllup med friidrettsbrødrene som bor flere uker på hotellrom og spiser alle måltider sammen.

- Det tror jeg ingen av damene hadde vært fornøyde med, konkluderer Filip Ingebrigtsen.

Etter at han og kjæresten i fjor høst kunngjorde forlovelsen gjennom Instagram, fortalte de til Indre Akershus avis at bryllupet skal stå i Mangen kapell i Aurskog, hvor Cederkvist er fra.

Filip delte et bilde av Astrid som viser stolt fram ringen på fingeren på Instagram, og under skrev han «she said yes».

Kjæresten delte også nyheten. Hun fortalte «Jeg er den lykkeligste jenta i verden. Filip gikk ned på kne og fridde, jeg sa selvfølgelig ja!»

Det nyforlovede paret i 2016 visste ikke om bryllupet ville bli i 2017 eller -18. Det blir altså i 2018.

- Det blir i siste halvdel av september 2018. Da får vi bedre tid til å forberede begivenheten, og det trenger vi, så mye som vi begge er på farten, sa Astrid Cederkvist til Indre Akershus Blad.

VM 2017: Filip Ingebrigtsen blir tatt imot av forloveden Astrid Mangen Cederkvist på utøverhotellet etter tredjeplassen på 1500 meter under VM i London. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
VM 2017: Filip Ingebrigtsen blir tatt imot av forloveden Astrid Mangen Cederkvist på utøverhotellet etter tredjeplassen på 1500 meter under VM i London. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Friidrettspar

Astrid Mangen Cederkvist er friidrettsutøver i likhet med Fillip. Hun er sprinter og konkurrerer på 100- og 200 meter. I 2016 fikk hun bronse på 100 meter ved NM i friidrett, og 5. plass på 200 meter.

Hun deltok også i U23 klassen ved junior-NM i friidrett og vant både 100- og 200 meter. Hun ble derfor tatt ut til å delta i Nordisk-baltisk U23-mesterskap i Finland. Der fikk hun bronse på 100 meter, 4. plass på 200 meter og bronse sammen med stafettlaget på 4 x 100 meter.

Ved årsskiftet 2016/17 byttet Astrid Mangen Cederkvist klubb. Etter seks år i SK Vidar, bestemte Cederkvist seg for å gå til Sandnes IL, der hun har bodd de siste årene sammen med Filip.

- Jeg har bodd i Sandnes i to år, og i hele den perioden trent med klubben under hovedtrener Anne Brit Sandberg. Her er det et kjempegodt miljø, ikke minst mange gode kvinnelige sprintere å matche seg mot. Vi har nok et vel så godt stafettlag her nå som i Vidar. Et klubbskifte har derfor ligget i kortene en stund, sa Astrid Mangen Cederkvist til Indre Akershus blad den gangen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!