To av lagets største stjerner sendt hjem. Fullstendig kaos i Ghana-leiren

- Det ble sagt ord som «fuck off».

VENNER?:Kevin Prince-Boateng og Sulley Muntari er sendt hjem fra VM etter bråk i den ghanesiske leiren. Foto: AP Photo/Luca Bruno/NTB Scanpix
VENNER?:Kevin Prince-Boateng og Sulley Muntari er sendt hjem fra VM etter bråk i den ghanesiske leiren. Foto: AP Photo/Luca Bruno/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Få med deg alt i VM direkte

(Dagbladet): Bare timer før den avgjørende gruppespillkampen mot Portugal, kommer det meldinger om fullstendig kaos i den ghanesiske VM-leiren.

I følge Gary Al-Smith, en reporter for Club Metro World Cup som følger Ghanas lag tett, brøt det ut regelrett slåsskamp mellom to av lagets store stjerner, Milan-spiller Sulley Muntari og Schalke-spiller Kevin Prince-Boateng, på trening tirsdag. Det skriver han på Twitter.

Avgjørelsen blir bekreftet fra offisielt hold av det ghaneiske fotballforbundet i en pressemelding.

- Avgjørelsen ble tatt i etterkant av hans uprovoserte angrep av et medlem av det nasjonale fotballforbundet, og et medlem av støtteapparatet til landslaget, Mr Moses Armah på tirsdag, heter det i pressemeldingen ifølge BBC.

«Fuck off» Tyske Bild omtaler også saken, og har også snakket med Prince-Boateng. Han nekter riktignok for det opprinnelige basketaket med Muntari, men bekrefter at han er sendt hjem fra mesterskapet.

- Jeg og Sulley Muntari fleipet på trening etter en duell. Jeg sa at han tok ballen med hendene, og han nektet. Da flirte jeg bare og sa «er du dommer, eller hva?», sier Boateng.

I tillegg skal Prince-Boateng ha skjelt ut trener Akwasi Appiah da sistnevnte spurte om episoden i etterkant. Det nekter han ikke for.

- Etter treninga spurte jeg treneren om hva han hadde mot meg. Da begynte han å skrike til meg og fornærmet meg. Det ble sagt ord som «fuck off», sier han.

Det heter i pressemeldingen fra det ghanesiske forbundet at «Boateng ikke har vist noen anger i etterkant av episoden, og at han derfor blir sendt hjem».

Skal ha slått Avisa Express skriver også at Muntari skal ha slått et medlem av det ghanesiske støtteapparatet i går. Dette blir også bekreftet av forbundet i en annen pressemelding.

Muntari kunne uansett ikke spilt kveldens viktige kamp i gruppe G da han har rukket å pådra seg to gule kort i løpet av oppgjørene mot Tyskland og USA.

Prince-Boateng var i utgangspunktet tilgjengelig, men om opplysningene som kommer fra Brasil stemmer, spørs det om han blir å finne i kveldens startellever.

VM-bonus Som om ikke hjemsendelsen av to av lagets største stjerner var kaos nok, kommer historien om lagets VM-bonus på toppen av det hele.

I går kom nemlig nyheten om at Ghana ville nekte å spille kampen mot Portugal med mindre de fikk VM-bonusen de var lovet. Og som sagt så gjort. I løpet av gårsdagen og natta ble 18 millioner kroner sendt over Atlanterhavet til Brasil.

Landslagssjef Kwesi Appiah var glad for at myndighetene grep inn.

- Det er godt at presidenten tok grep, sa han og ba om forståelse for at ting gjøres annerledes i Afrika enn i Europa.

Det spørs om han er like fornøyd i dag. Ikke akkurat noen ideell oppladning til skjebnekampen.

Få med deg alt i VM direkte

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer