To av samme sort

Tine Steinvik (16) sluttet å spille fotball. Hun ville gjøre som pappa Arne: være sjef, få betalt og trene samtidig.

TROMSDALEN/OSLO (Dagbladet): Hadde det ikke vært for dommerne, hadde det ikke blitt fotballkamper. Men det er ikke ofte man ser far og datter med røde og gule kort i brystlomma. Det ville Tine Steinsvik gjøre noe med.

-  Da jeg sluttet som aktiv, fant jeg ut at jeg ikke ville kutte ut fotballen helt. Dermed fikk jeg pappa til å melde meg på et dommerkurs for jenter. Da var det gjort, sier Tine.

Første gang

Nå har hun blåst i fløyta i to år, og under Norway Cup skal både hun og pappa Arne Steinvik kle seg i sort.

DOMMERFAKTA

Norway Cup 2004

300 dommere.
40 observatører.
Alle dommere bor og spiser på Brannfjell skole.
Dommerne gjennomgår kurs underveis i regi av Norges Fotballforbund.

-  Dette blir spennende. Det er første gang at vi dømmer i Norway Cup, forteller Arne Steinvik som vanligvis dømmer kamper hjemme i Tromsø.

Tine skal først og fremst suge til seg all erfaring hun kan når hun leder spillerne gjennom kampene.

-  Det kommer til å bli kjempegøy. I tillegg treffer jeg nye folk, forklarer Tine.

Hard dømming

Hun vet hva hun kommer til å fokusere på i turneringen.

-  Det verste jeg vet er usportslige kommentarer, uansett om de kommer fra spillerne selv, trenene eller tilskuere. Det kommer jeg ikke til å tolerere, sier Tine.

Tromsø-jenta håper å få dømme så mye som mulig, og synes det er flott å ha pappa med seg på verdens største fotballturnering.

Lommepenger

-  Det er bare gøy. Vi kommer også til å gå en del på linja sammen utover høsten her i Tromsø. Hos oss er det et uttrykk som lyder «Familien Steinvik tar vel den kampen, også», humrer 16-åringen.

Den unge pipeblåseren har ikke noen store visjoner for dommerkarrieren sin foreløpig.

-  Det er mest en fritidssyssel. Men det er fint at lommepengene blir finansiert via fløyta. Da slipper pappa å blakke seg helt, ler Tine.

Verken far eller datter er redde for å bli skjelt ut på Ekebergsletta når alvoret tar til 25. juli.

-  Vi er vant til å få kjeft. Det er noe man bare må regne med. Men har man et lite smil på lur, går det alltid greit, avslutter dommerduoen.

FAMILIEDØMMING: Tromsdalen UILs dommer Tine M. Steinvik (16) skal dømme sammen med pappa Arne Steinvik (46) under Norway Cup. Både far og datter slår hardt ned på stygt spill. <