Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- To av spillerne sover på treningsfeltet. I kveld kan de boikotte karrierens største kamp

Racing Santander-spillerne har ikke fått lønn på månedsvis.

MULIG CUPBOMBE: Racing Santander (i svarte drakter) skal i utgangspunktet spille returkamp mot Real Sociedad i kvartfinalen i den spanske cupen i kveld. Men spillerne har varslet boikott etter måneder uten lønn. Her fra første kvartfinalekamp, der Sociedad vant 3-1. Foto: Ander Gillenea, AFP / NTB Scanpix
MULIG CUPBOMBE: Racing Santander (i svarte drakter) skal i utgangspunktet spille returkamp mot Real Sociedad i kvartfinalen i den spanske cupen i kveld. Men spillerne har varslet boikott etter måneder uten lønn. Her fra første kvartfinalekamp, der Sociedad vant 3-1. Foto: Ander Gillenea, AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mandag denne uka varslet Racing Santander-spillerne at de ikke akter å spille kveldens returmøte i den spanske cup-kvartfinalen mot Real Sociedad - med mindre klubbens styre går av.

Styret sitter fortsatt, og det ligger an til boikott av kampen i kveld. Racing-spillerne har i dag møtt lederen av den spanske spillerforeningen, og fått støtte for standpunktet sitt, skriver Marca.

- Det er fullstendig isfront mellom spillergruppen og styret, som gang på gang har brutt løfter om at lønningene skal komme, sier C Mores ekspert på spansk fotball, Petter Veland.

- Sover på treningsfeltet Han sier det er snakk om fire-fem måneder uten lønn for spillerne i klubben som spilte i øverste divisjon så seint som i 2011-12-sesongen. Etter to strake nedrykk har det gått skitt økonomisk.

- To av spillerne på laget sover på treningsfeltet fordi de ikke kan betale for leilighetene sine. Det som gjør situasjonen enda verre er de stadige løftene om lønn. Når en spiller som leier leilighet får løfte om lønn i slutten av måneden, går han til utleier og sier at pengene kommer da, sier Veland.

Men pengene kommer altså ikke. Fire spillere har allerede brutt kontrakten.

- Deres største kamp - Det er 16-17 mann igjen i troppen. For de fleste av dem er kampen i kveld bortimot den største i karrieren så langt. Når de velger å ikke spille den, sier det mye om hva dette betyr for dem.

Og kveldens kamp er kanskje anledningen til å bli hørt. For mens en boikott av en kamp i tredje øverste divisjon i serien ville bli møtt med et skuldertrekk, vil det bli lagt merke til om de ofrer sjansen til å detonere en cupbombe.

- En kvartfinale mot et lag som spilte Champions League tidligere denne sesongen er kanskje den eneste og beste muligheten til å få folk også utenfor deres egen by til å forstå, sier Petter Veland.

VARSLER BOIKOTT: Racing Santander-spillerne Mario Fernandez og Francis Perez og resten av lagkameratene krever avgangen til klubbpresident Angel Lavin og resten av styret. Foto: Pedro Puente Hoyos, EPA / NTB Scanpix
VARSLER BOIKOTT: Racing Santander-spillerne Mario Fernandez og Francis Perez og resten av lagkameratene krever avgangen til klubbpresident Angel Lavin og resten av styret. Foto: Pedro Puente Hoyos, EPA / NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart