To bom og seier

Med en maksimal stående serie tok Ole Einar Bjørndalen sin 58.verdenscupseier.

Bjørndalen pådro seg to bom på liggende skyting på sprinten i slovakiske Pokljuka i går. Nordmannen måtte da gå ut hele 29 sekunder bak lederen Vincent Defrasne. Skiskytterkongen viste god langrennsform og strålende skyting på stående.

-  Jeg hadde ikke trodd det skulle holde til seier med to bom. Det funket utrolig bra i sporet i dag, og jeg hadde fantastisk gode ski, sier Bjørndalen til NRK.

Ikke til OL-gull

Det gjorde at Bjørndalen vant det første verdenscuprennet etter OL. Han var skuffet etter to sølv og en bronse i Torino.

-  Jeg tror ikke dette hadde holdt til OL-gull. Med det løpet Sven Fischer gjorde under OL så hadde det nok ikke holdt med to bom. Ole vinner i dag på en kombinasjon av god langrennsform og at enkelte andre løpere ikke virket like skjerpa. Men vi er ferdig med OL nå, sier landslagssjef Roger Grubben til Dagbladet.

18 sekunder

Bjørndalen feilbedømte vinden noe på liggende.

-  Vinden skifta fra side til side. Og han vurderte litt feil. Derfor ble det to kantskudd. Men han skjøt offensivt og bra, forteller skytetrener Joar Himle til Dagbladet.

Nordmannen slo derimot knockout på konkurrentene med en strålende stående serie. De fem blinkene smalt ned på 18 sekunder.

-  Verdensklassenivå, mener Grubben.

-  En fantastisk god og offensiv serie. Ole Einar var nede på 16 sekunder i OL-stafetten og i Østersund før jul.

Luring

Ole Einar Bjørndalen er nå bare sju poeng bak verdenscupleder Raphael Poirée i sammendraget. Franskmannen ble nummer 2 i går - 12,3 sekunder bak OL-kongen fra Salt Lake i 2002.

-  Ole har nå et bra utgangspunkt til å være med å slåss om sammenlagtittelen. Raphael gjorde heller ikke et kjempe-OL, og selv om han ikke var veldig bra i sporet i dag så er han en luring når det kommer til jaktstart og fellesstart, mener Grubben.

 Halvard Hanevold endte på 7. plass og Frode Andresen ble nr. 14.

FORNØYD: Ole Einar Bjørndalen.