ÅRETS FØRSTE:  Brann-trener Rikard Norling kunne glede seg over at Kristoffer Barmen og Fredrik Haugen scoret sitt første mål for sesongen da Ranheim ble slått ut av cupen.  
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
ÅRETS FØRSTE: Brann-trener Rikard Norling kunne glede seg over at Kristoffer Barmen og Fredrik Haugen scoret sitt første mål for sesongen da Ranheim ble slått ut av cupen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

To Brann-spillere scoret sin første gang i år da Ranheim røk ut

Sikret kvartfinalebilletten.

Brann - Ranheim 4-2 (2-1)

(Dagbladet): Ranheim tok en storskalp i forrige cuprunde, da de slo ut storebror, på Lerkendal.

I dag var de på plass i Bergen, for å gi Brann kamp om billetten til en kvartfinale.

Men dessverre for gjestene fra Trøndelag, lykkes de ikke like godt denne gangen.

I det 14. minutt viste Amin Askar seg som en kald avslutter. Jakob Orlov kom i en sånn posisjon foran buret at han kunne ha fyrt av, men valgte heller å tuppe ballen videre til Brann-vingen.

Alene med keeper gjorde Askar ingenting feil, og satte ballen mellom beina på keeper - og i mål.

Første mål for sesongen Bare minutter senere fikk Brann en ny stor sjanse med Orlov involvert, men den endte uten uttelling.

I det 30. minutt gjorde Fredrik Haugen sitt første mål for Brann for sesongen på et lekkert satt frispark.

For Ranheim åpnet kampen mot Brann slik den gjorde mot storebror Rosenborg: med at 1.divisjonslaget ble liggende under 2-0.

Mot Rosenborg greide Ranheim og reise seg, skaffe ekstraomganger og deretter vant.

Ranheim-redusering Også mot Brann greide gjestene å reise seg, da Brann slapp seg ned etter scoringene.

I det 39. minutt satt den for lillebror Mads Reginiussen. Etter innlegg fra Eirik Malmo, stanget Reginiussen ballen i mål bak Piotr Leciejewski.

Dermed hadde Ranheim fått en viktig redusering før pause.

Men det hjalp ikke 1.divisjonslaget at nok en Brann-spiller skulle få sesongens første nettkjenning.

Huseklepp punkterte Igjen var det Jakob Orlov som var mannen bak initiativet, men det var Kristoffer Barmen som kunne juble for å ha satt scoringen.

Ballen spratt riktignok tre ganger opp i tverrliggeren, men det gjorde ikke Brann noenting, siden ballen var over streken på den andre spretten, sto det 3-1 til Brann.

I det 72. minutt var Gjermund Åsen nær ved å redusere for gjestene på frispark, men Brann-keeper fikk slått forsøket til corner.

Og da kampen så ut til å ende med 3-1 til Brann, smalt det bra Ranheim igjen - i det 88. minutt.

På innlegg i boksen, stusset Branns Jonas Grønner ballen mot bakerste stolpen. Der dukket Magnus Blakstad opp - og stanget inn reduseringen.

Etter reduseringen fortsatte Ranheim å presse på, men da sørget Erik Huseklepp for å straffe gjestene i motsatt ende. Målgivende var selvfølgelig Jakob Orlov, da Huseklepp kontret inn sitt første spillemål for sesongen. Han har fra før én straffescoring i cupen.

Dermed hadde tre Brann-spillere scoret sine første spillemål for sesongen - og Ranheim måtte takke for seg i cupen.

- Vi har slitt litt med uttellingen i tidligere kamper, men i dag scorte vi fire. Og det var deilig å score et mål, sier Kristoffer Barmen til TV2 etter kampen.