FAR OG DATTER:  John Fredriksen er god for over hundre milliarder kroner. Her sammen med datteren Kathrine Fredriksen på Øvrevoll galoppbane.  Foto: Lars Halvor Magerøy / Dagbladet
FAR OG DATTER: John Fredriksen er god for over hundre milliarder kroner. Her sammen med datteren Kathrine Fredriksen på Øvrevoll galoppbane. Foto: Lars Halvor Magerøy / DagbladetVis mer

To busser med VIF-fans dundret inn i bursdagen til John Fredriksen

- Celina filmet ustanselig.

(Dagbladet): John Fredriksen er en fyr som ikke akkurat går rundt med lommerusk. I forbindelse med 70-årsdagen inviterte han i går familie, venner og forbindelser til bursdagsselskap på Bygdøy i Oslo.

Men noen som ikke var invitert, dukket også opp. Nemlig to busser med Vålerenga-supportere. De rullet ut et banner med teksten:

«Grattulerer med dan'a.»

De fyrte også opp bluss, noe som førte til at røyken la seg over det fasjonable villastrøket.

- Celina Midelfart filmet ustanselig. Kjell Inge Røkke gliste og rakk tommelen i været, skriver Vålerenga-nettstedet vpn.no.

Hundre milliarder John Fredriksen har en formue på rundt hundre milliarder kroner. Han har kypriotisk statsborgerskap, fordi han syntes det ble håpløst å drive business i Norge.

Men han er Vålerenga-gutt i sitt hjerte. Derfor har han også bidratt til atskillige millioner til klubben, de siste åra via hovedaksjonær Tor Olav Trøim.

For å vise sin takknemlighet overfor Fredriksen, trommet Klanen sammen 60-70 menn og kvinner i går. Blant annet overrakte de en hettegenser med Oslos byvåpen på.

Supporterne sang også slageren «Vi er Vål´engas tapre soldater».

SÅ DET RYKER ...  Vålerenga-supporterne vet å skape fest. Her fra 1. runde-kampen i cupen mot Nordstrand forleden. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
SÅ DET RYKER ... Vålerenga-supporterne vet å skape fest. Her fra 1. runde-kampen i cupen mot Nordstrand forleden. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

- Det ryktes at stuntet ble verdsatt. Dessuten fikk alle hver sin øl. Panten fikk vi også beholde, heter det på vpn.no.

Planlagt Stuntet skal ha vært planlagt via Tor Olav Trøim. Forskrekkelsen var angivelig stor, men ble etter hvert sett på som et lystig innslag blant de bedrestilte gjestene.

Vålerenga sliter med økonomien, og det er blitt startet kronerulling. Gårsdagens besøk blant residensene på Bygøy var imidlertid ikke et ledd i denne aksjonen.

Men en liten Fredriksen-milliard hadde sikkert ikke gjort noe ...

Vålerenga møter Viking hjemme klokka 18.00 i dag. I forbindelse med kampen vil folk gå rundt med bøsser.

- Sedler er alltid en fordel. Mynter er jo forferdelig tungt å bære på for innsamlerne, heter det i en oppfordring på vpn.no.

GODE VENNER: Celina Midelfart og Tor Olav Trøim feiret vennen John Fredriksen i går. Dette bildet er fra en tidligere anledning. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
GODE VENNER: Celina Midelfart og Tor Olav Trøim feiret vennen John Fredriksen i går. Dette bildet er fra en tidligere anledning. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer