To bytter og alle mann på dekk. Det eneste Høgmo ikke må gjøre er å falle for lettvinthetens populisme

Det er greit å være skuffet, irritert, ja til og med forbannet etter torsdagens fadese på Ullevaal. Men vi må ikke være så skuffet at vi blir dumme.

MÅ STOLE PÅ SEG SELV: Per-Mathias Høgmo vet bedre enn de fleste at det som har vært bra gjennom høsten selvfølgelig ikke er tvers igjennom ubrukelig og håpløst fordi vi sviktet torsdag kveld, skriver Morten P. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet  .
MÅ STOLE PÅ SEG SELV: Per-Mathias Høgmo vet bedre enn de fleste at det som har vært bra gjennom høsten selvfølgelig ikke er tvers igjennom ubrukelig og håpløst fordi vi sviktet torsdag kveld, skriver Morten P. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BUDAPEST (Dagbladet): Det ropes, det skrives, det twitres, det menes, det kritiseres og det foreslås. I det vide og brede. Mye av det i skuffelsens og etterpåklokskapens navn. Ditto i det iboende håpets beste mening. Og på veien til klokka 20.45 søndag kveld må Per-Mathias Høgmo gjøre sine valg.

Jeg tar det for gitt at han gjør det uavhengig av den nasjonale galskapen.

DET SISTE JEG vil beskylde Per-Mathias Høgmo for er populisme og lettvinte løsninger. Han slikker ikke på fingeren for å finne ut hvilken vei det blåser. Han gjør sine vurderinger og tar sine valg uavhengig av stemningen i folket og på sosiale medier. Det var derfor han sto last og brast med egen filosofi, formasjon og spillestil da de fleste mente et tap i Bulgaria ville kostet ham jobben i september (vant 1-0), og det er derfor laget hans er der det er.

I play off, fortsatt med troverdige EM-muligheter.

Og ikke i depressiv koma etter 0-1 for Ungarn på Ullevaal.

DERFOR ER DET ingen grunn til å tro at Per-Mathias Høgmo faller for en eneste liten fristelse uansett hvor høyt vi skriker om hva og hvis. Han vet jo bedre enn de fleste at det som har vært bra gjennom høsten selvfølgelig ikke er tvers igjennom ubrukelig og håpløst fordi vi sviktet torsdag kveld. Han vet også - selv om timingen på de to skrittene Norge tok tilbake ikke kunne vært verre - at den bitre nedturen er en del av læringsprosessen Og nettopp derfor sitter jeg med en følelse av at Prosjekt Høgmos grunnfag i tidsriktig og helt nødvendig utvikling av norsk landslagsfotball faktisk kan lande på beina her i Budapest.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer