To Champions League-klubber ville ha Ståle

- Sagt nei til jobber jeg ville spurtet til for to år siden, sier Solbakken.

ET KUPP: Styreformann i Wolverhampton, Steve Morgan, sier de ville hentet Ståle Solbakken allerede da Mick McCarthy fikk sparken i februar, om nordmannen hadde vært tilgjengelig.
Foto: Nina Eirin Rangøy / NTB scanpix
ET KUPP: Styreformann i Wolverhampton, Steve Morgan, sier de ville hentet Ståle Solbakken allerede da Mick McCarthy fikk sparken i februar, om nordmannen hadde vært tilgjengelig. Foto: Nina Eirin Rangøy / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Styreformann Steve Morgan mener Wolverhampton gjorde et kupp da de sikret seg en ettårsavtale med Ståle Solbakken som ny manager.

Solbakken tok Morgan i hånda på flyplassen i Manchester denne uka, men på det tidspunktet var det flere klubber som var ute etter nordmannen, hevder Wolves-bossen.

- Da han gikk til Köln var det tre ulike Bundesliga-klubber som var ute etter ham. Denne gangen var det to klubber som skal spille Champions League neste sesong som ville ha ham. Klubber fra Nord-Europa som jevnlig spiller mesterliga, sier Morgan, ifølge lokalavisa Express and Star.

- I løpet av de siste dagene har vi visst om disse klubbenes interesse, men Ståle står for det han sier, og vi hadde tatt hverandre i hånda i begynnelsen av uka. Så det var litt av et kupp for oss å få ham til Wolves. Det er ingen der ute med en merittliste i nærheten av hans, skryter styreformannen.

Sagt nei til flere
Ståle Solbakken vurderte seriøst å ta et hvileår etter nedturen i Tyskland, men i stedet kastet han seg altså på et nytt prosjekt med Premier Leagues dårligste lag denne sesongen.

Det blir en jobb der forventningene er enorme og presset stort. Nordmannen sier til Dagbladet i dag at han ble overbevist om at denne utfordringen var noe han måtte ta.

- Det er vel akkurat det som trigger meg litt, da. Jeg ser utfordringen. Den er minst like viktig som det å ha en jobb, sier Solbakken, som bekrefter at han hadde flere alternativer.

- Jeg har sagt nei til flere henvendelser etter exiten fra Köln. Jeg har sagt nei til jobber som jeg for bare to år siden ville spurtet for å få. Men de trigget meg ikke. Jeg var innstilt på dette hvileåret. Men så kom Wolverhampton, og jeg visste med en gang at dette var noe jeg bare måtte gjøre. Fordi prosjektet trigger meg, sier han.

PÅ HJEMMEBANE: 
• Les et større intervju med Ståle Solbakken hjemme på Kirkenær i dagens papirutgave av Dagbladet.
PÅ HJEMMEBANE: • Les et større intervju med Ståle Solbakken hjemme på Kirkenær i dagens papirutgave av Dagbladet. Vis mer

- Ikke fordi du trenger en opptur?

- Jeg har utvilsomt fått ei stygg ripe i lakken. Og det er ikke tilfeldig at av de jobbtilbudene jeg har fått, er ingen fra Tyskland. Men om dette hadde handlet om mitt eget renomme og min egen CB, hadde jeg kanskje valgt noe annet enn Wolverhampton, sier Ståle Solbakken til Dagbladet.

Ville hente Ståle tidligere
Steve Morgan sier samtidig at klubben har fulgt Ståle Solbakken i flere år, og at Wolves ville forsøkt å hente nordmannen om han hadde vært tilgjengelig da Mick McCarthy fikk sparken.

- Ståle var førstevalget. Vi ville få ham inn tidlig sånn at han har hele sommeren å se på hvilke spillere han vil hente inn, analysere de spillerne vi har, og se hvem han vil beholde, sier styreformannen.

Wolverhampton har lovet Solbakken midler til å forsterke troppen, og det har blitt spekulert på om Ståle kan få rundt 100 millioner kroner å handle for.

• Les et større intervju med Ståle Solbakken hjemme på Kirkenær i dagens papirutgave av Dagbladet!