IKKE SÅ HAST? Dag to etter at skistyret vedtok Northugs spesialavtale har ingen i Team Northug hørt noe fra forbundet.Foto: NTB Scanpix
IKKE SÅ HAST? Dag to etter at skistyret vedtok Northugs spesialavtale har ingen i Team Northug hørt noe fra forbundet.Foto: NTB ScanpixVis mer

To dager etter at skistyret vedtok Northug-fritaket har fortsatt ingen tatt kontakt med Petter selv

- De vil sikkert ta kontakt når de er klare.

(Dagbladet): Da Norges Skiforbund endelig ble enig med seg selv om å tilby Petter Northug landslagsplass med visse fritak, slo det samme skiforbundet fast at prosessen nå skulle settes raskt i gang.

Men to dager etter at Northug-floken ble avklart i skistyret, og med påfølgende formaninger fra skipresident Erik Røste om at avtalen mellom Norges Skiforbund og Petter Northug måtte inngås snarest, har fortsatt ingen tatt kontakt med Northug selv.

- De vil sikkert ta kontakt med oss når de er klare for det, sier Northugs manager, Are Sørum Langås, til Dagbladet.

Det er Langås som skal forhandle med skiforbundet på vegne av Petter. Avtaleforslaget, som ifølge leder av langrennskomiteen Torbjørn Skogstad er helt likt som det Northug fikk og godtok i fjor, er med andre ord ikke formidlet til hovedpersonene selv.

- Vi håper jo at han sier ja, sa Skogstad til Dagbladet tirsdag.

Grunnen til at det har tatt tid er at de to som skal lede forhandlingene med Northug, Skogstad selv og avtroppende langrennssjef Åge Skinstad, ikke har snakket sammen selv. Begge har vært på reisefot siden tirsdag, men allerede i løpet av dagen skal de koordinere seg, forteller Skogstad til Dagbladet.

- Vi har en klar målsetting om å lande dette så raskt som mulig, og siden avtalen vi skal tilby er helt lik som i fjor, så er det ikke så mye å forhandle om heller, sier Skogstad.

I praksis betyr det at Petter Northug må undertegne landslagsavtalen med skiforbundet nå, og så får han fritak fra landslagsforpliktelsene fram til sesongstarten på Beitostølen den siste helgen i november.