VILL FEIRING: Spanjolene jublet etter VM-gullet i går, men noen steder fikk det tragiske utfall. To personer er døde og over 100 er rapportert skadde i kaoset. Foto: Getty Images
VILL FEIRING: Spanjolene jublet etter VM-gullet i går, men noen steder fikk det tragiske utfall. To personer er døde og over 100 er rapportert skadde i kaoset. Foto: Getty ImagesVis mer

To døde og over 100 skadd etter VM-feiring

Kaotisk rundt om i landet etter Spanias VM-gull.

||| (Dagbladet): Spania kastet seg ut i en ellevill feiring etter at VM-gullet ble sikret i går kveld. Over 150 000 mennesker samlet seg i fansonen i Madrid, men det var mange flere enn dette rundt om i gatene.

I kaoset ble over 100 mennesker skadd, melder nyhetsbyrået AFP. To personer er også bekreftet døde etter feiringen.

En mann døde søndag kveld i Algesiras etter å ha falt ned fra en balkong.

- Han så kampen sammen med venner. Etter at Spania scoret, oppdaget vennene at han ikke lenger var der, og fant ham på bakken etter at han hadde falt fra balkongen, sier en talskvinne for myndighetene i provinsen Cadiz.

Et annet dødsfall skjedde i Herguijela i den vestlige provinsen Extremadura, da en av mange som hoppet i et svømmebasseng etter seieren druknet.

Kaoset var størst i Barcelona, der 74 personer ble skadd i nærheten av en av storskjermene som viste kampen. 21 av dem fikk behandling på sykehus, mens like mange ble arrestert, ifølge lokalt politi.

I Valencia kom det meldinger om 50 personer som hadde drukket så mye alkohol at de trengte medisinsk behandling. I separatistiske Baskerland kom det også meldinger om skader, og tre personer ble arrestert for å ha angrepet tilhengere av det spanske landslaget.

Feiringen etter gullet er langt fra over. I kveld kom det spanske landslaget til Madrid til full jubel fra store folkemengder.