PERLE NUMMER EN: Demba Ba lurte skuddet forbi Rio Ferdinand, og ballen gikk i en nydelig bue over Anders Lindegaard og i motsatt hjørne.Foto: SCANPIX/AFP/GRAHAM STUART
PERLE NUMMER EN: Demba Ba lurte skuddet forbi Rio Ferdinand, og ballen gikk i en nydelig bue over Anders Lindegaard og i motsatt hjørne.Foto: SCANPIX/AFP/GRAHAM STUARTVis mer

To drømmemål og en komisk brøler ydmyket Manchester U

Newcastle i storslag på hjemmebane.

(Dagbladet): Newcastle - Manchester United 3-0.

Et matt Manchester United tapte fortjent for et hardkjempende Newcastle borte i kveld.

Etter sjokktapet for Blackburn gikk Alex Ferguson tilbake på løftet om å gi David De Gea startplassen i mål i både mot dem og Newcastle, og Anders Lindegaard fikk sjansen til å forlenge rekka uten ligabaklengs til seks.

Det ble det nærmest umulig for ham å klare.

For Demba Bas ledermål i første omgang var han ikke i nærheten av, og Yohan Cabayes kunstfrispark i andre omgang fikk han bare fingertuppene på. Phil Jones selvmål på overtid var en umiddelbar klassiker.

Anført av de to nevnte sorthvite, og vi slenger med Cheik Tioté også, var Newcastle i storslag på hjemmebane.

- Dette var viktig, vi trengte de tre poengene. Vi spilte veldig bra i dag, og det var godt for selvtilliten. Alt handler om laget, og vi er vanskelig å slå når vi gir 100 prosent, sier Demba Ba, som strålte også i dag.

TAPTE VIKTIGE POENG: Manchester Uniteds Ryan Giggs, Michael Carrick og Wayne Rooney etter Newcastles andre scoring.Foto: SCANPIX/AP/Scott Heppell
TAPTE VIKTIGE POENG: Manchester Uniteds Ryan Giggs, Michael Carrick og Wayne Rooney etter Newcastles andre scoring.Foto: SCANPIX/AP/Scott Heppell Vis mer

- Jeg koser meg på banen om dagen. Jeg forventet å ha en god sesong, og jeg er fornøyd, sier storspissen, via TV 2.

Den største jubelen Manchester United mottok på gamle St. James' Park etter tre tapte poeng, var da en tam Wayne Rooney ble plukket av banen kvarteret før slutt.

- Vi startet bra, fikk en god sjanse, men de scoret et fantastisk mål som fyrte opp stadion. De gjorde det vanskelig for oss, og det fantastiske frisparket like etter pause drepte det for oss, sier Alex Ferguson etter det andre United-tapet på rad, og det første på bortebane i år.

- De har to veldig store og aggressive gutter foran, Phil Jones er bare 19 år. De rev oss ikke i filler, men de er en håndfull å hanskes med. Det er ingen grunn til panikk, men sånt skjer innimellom, forklarer han, og legger til at han mener Anders Lindegaard var sjanseløs på scoringene.

Straffediskusjon
Begge lag åpnet friskt i heksegryta i Newcastle, Manchester United fikk den første virkelig store sjansen da Dimitar Berbatov traff stolpen tidlig i kampen, men det var også farlig andre veien.

Etter 25 minutter ville Newcastle ha straffe.

Rio Ferdinand viklet beinet sitt inn mellom beina til Demba Ba inne i feltet, begge gikk overende, hjemmefansen reiste seg og ropte - men Howard Webb vinket spillet videre.

- Det er en feil avgjørelse. Demba Ba er først på ballen, skjermer den unna, og Rio Ferdinand sparker/hekter høyrefoten til Demba Ba. I min bok er det soleklar straffe, sier TV 2s Morten Langli.

PERLE NUMMER TO: Yohan Cabayes perfekte frispark var nydelig å følge på vei mot mål.Foto: SCANPIX/AFP/GRAHAM STUART
PERLE NUMMER TO: Yohan Cabayes perfekte frispark var nydelig å følge på vei mot mål.Foto: SCANPIX/AFP/GRAHAM STUART Vis mer

Uansett skulle Demba Ba få sin hevn kort etter.

Verdensklasse
Shola Ameobi vant hodeduellen med Phil Jones, og stusset ballen bakover mot spisskollegaen.

Demba Ba reagerte som en klasseangriper med ryggen mot mål, snudde seg i skuddøyeblikket og vinklet ballen i en nydelig bue over Anders Lindegaard, som i sin sjette kamp fra start umulig kunne stoppe sin første Premier League-baklengs.

- En verdensklasseavslutning, sier TV 2s Kasper Wikestad om Demba Bas 15. scoring for sesongen.

Det kan han like godt gjenta om Newcastles 2-0-scoring like etter pause.

Perlefrispark
Hjemmelaget fikk frispark på 25 meter, og åpenbaringen Yohan Cabaye tok ansvaret.

Skuddet var perfekt lagt over muren, knallhardt, og helt oppe under krysstanga.

Anders Lindegaard fikk et par fingertupper på ballen, men kunne ikke stoppe den fra å gå i nettet. Nydelig scoring.

Newcastle kjempet som løver. Etter en time stoppet bare en feberreaksjon av Danny Simpson på streken Wayne Rooneys reduseringsmål etter innbytter Danny Welbecks flikk.

- Fortjente 3-0
Og da Demba Ba gikk av til øredøvende jubel minuttet før slutt, var det en anerkjennelse av jobben Newcastle hadde gjort.

DÅRLIG KVELD: Anders Lindegaard etter selvmålet som ga 0-3.Foto: SCANPIX/AFP/GRAHAM STUART
DÅRLIG KVELD: Anders Lindegaard etter selvmålet som ga 0-3.Foto: SCANPIX/AFP/GRAHAM STUART Vis mer

Så fullførtes ydmykelsen av Manchester United like etter.

Phil Jones skulle klarere en lang ball inne i sitt eget felt, bommet på headingen, og kneet i stedet ballen forbi en utrusende Anders Lindegaard og i det åpne målet.

Newcastle-festen var et faktum.

- I dag vant vi fordi vi kontrollerte kampen. Vi lot dem ikke spille, gamblet litt med høyt press, og fysisk og i lufta hadde vi en fordel. Den utnyttet vi, sier manager Alan Pardew.

- Vi stykket opp spillet deres, Demba Ba skapte store problemer for dem i mellomrommet. En stor seier for oss, vi slo mesterne 3-0, og vi fortjente det resultatet, sier Pardew.