Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

To drømmetreff senket Villa

Ørjan Nyland måtte se to baller suse opp i vinkelen da Stefan Johansen og hans Fulham vant 2-1 over Aston Villa i FA-cupens tredje runde.

JUBEL: For Stefan Johansen og Fulham. Foto: NTB Scanpix
JUBEL: For Stefan Johansen og Fulham. Foto: NTB Scanpix Vis mer

To nordmenn var på banen da Fulham tok imot Aston Villa på Craven Cottage lørdag ettermiddag. Stefan Johansen var å finne på Fulhams midtbane, mens Ørjan Nyland voktet buret for Aston Villa.

Fulhams Anthony Knockaert sendte Fulham i ledelsen med et fantastisk mål fra distanse i det 54. minutt.

Nyland var sjanseløs på det harde og velplasserte skuddet i vinkelen, men leverte gode redninger da Fulham var nær å øke ledelsen like etter 1-0-scoringen.

Innbytter med drømmetreff

Aston Villa utlignet til 1-1 ni minutter senere da Anwar El Ghazi fikk en enkel jobb med å sette ballen i mål etter at Jonathan Kodjia hadde gjort forarbeidet.

Fulham var imidlertid ikke ferdig med sine fulltreffere. Innbytter Harry Arter hadde vært på banen i bare to minutter da han sendte en ny suser opp i Nylands høyre hjørne. Igjen så det ut som om Nyland var sjanseløs. Johansen noterte seg med målgivende pasning på Arters 2-1-scoring.

Premier League-laget Aston Villa klarte ikke å komme tilbake og er dermed ute av FA-cupen allerede etter tredje runde.

NÆRE REDNING: Men Harry Arter (til venstre) kan se at Ørjan Nyland ikke greier å redde skuddforsøket Foto: NTB Scanpix
NÆRE REDNING: Men Harry Arter (til venstre) kan se at Ørjan Nyland ikke greier å redde skuddforsøket Foto: NTB Scanpix Vis mer

Få sjanser i starten

Nyland hadde lite å gjøre i løpet av de første 45 minuttene. Først noen sekunder før dommeren signaliserte for pause, kom kampens første avslutning på mål. Alene med Fulham-keeper Marek Rodak burde Aston Villas El Ghazi sendt bortelaget i ledelsen, men Rodak var kjapt nede og fikk slått ballen til corner.

Like før hadde El Ghazis angrepskollega Jota vært nær å treffe mål, men avslutningen gikk like utenfor.

Fredag ble det klart at Aston Villas førstevalg i mål, Tom Heaton, er ute resten av sesongen med en kneskade. Det kan bety mye etterlengtet spilletid for Nyland framover.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media