Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

To egenskaper hos Real Madrid-stjernene imponerte Eikrem mest

Fikk en halv omgang.

FIKK 25 MINUTTER: Magnus Wolff Eikrem fikk en halv omgang mot Real Madrid og Luka Modric. Han meter 0-2 var et greit resultat. Foto: Andreas Hillergren / TT / NTB Scanpix
FIKK 25 MINUTTER: Magnus Wolff Eikrem fikk en halv omgang mot Real Madrid og Luka Modric. Han meter 0-2 var et greit resultat. Foto: Andreas Hillergren / TT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MALMÖ (Dagbladet): Åge Hareides Malmö tapte «bare» 2-0 hjemme for Real Madrid i går, men det var aldri særlig tvil om hvor poengene ville havne i Champions League-oppgjøret i Skåne.

Cristiano Ronaldo scoret to ganger for spanjolene, og ble med det dobbelt historisk:

Han scoret nemlig sitt 500. og 501. mål i seniorkarrieren, og tok seg samtidig opp til Rauls 323 mål for Real Madrid, noe som gjør at ingen nå har scoret flere for hvittrøyene enn Ronaldo.

- Vi hadde en plan om å stoppe Ronaldo, men vi klarte det åpenbart ikke godt nok, sa Hareide på pressekonferansen etter matchen.

- Vi skapte faktisk sjanser med ti mann mot dem. 1-1 her hadde vært et fantastisk resultat for oss. Dette er en arena der vi lærer oss mye, men vi må også ta sjansen og håndtere denne scenen la han til.

- Nært, men fjernt Jo Inge Berget, som spilte hele kampen for Malmö, fikk aldri møtt pressen etter matchen i går. 25-åringen ble sammen med Markus Rosenberg plukket ut til å avlegge en dopingtest etter oppgjøret, noe som tok så lang tid at ingen av dem dukket opp i pressesonen.

Det gjorde imidlertid Magnus Wolff Eikrem, som kom inn som innbytter og spilte de siste 25 minuttene for de svenske mestrene.

Eikrem innrømmer at poeng føltes lite sannsynlig, til tross for at Real bare ledet 1-0 i en times tid.

IMPONERT: Malmös stortalent Oscar Lewicki mener Real Madrid kunne spille med langt høyere risiko enn svenskene. Foto: Andreas Hillergren / TT / NTB Scanpix
IMPONERT: Malmös stortalent Oscar Lewicki mener Real Madrid kunne spille med langt høyere risiko enn svenskene. Foto: Andreas Hillergren / TT / NTB Scanpix Vis mer

- Det er som Åge sier - det er nært, men ganske fjernt. Vi turte litt mer i 2. omgang. Da sto vi litt høyere og spilte litt mer. Vi kom til et par halvsjanser, men alt i alt er 2-0 greit, sier midtbanemannen til Dagbladet.

- Du er skuffa når du taper uansett, men sånn er fotballen. Nå er det Sjakhtar Donetsk vi må ta poengene mot, fortsetter han.

- En opplevelse Eikrem innrømmer at det var stas å møte et av verdens beste fotballag, og trekker fram spesielt to ting som gjør at Real Madrid er Real Madrid.

- Det var veldig artig å møte dem. Det var en fantastisk opplevelse, men du tenker ikke på det når du spiller. Det de er utrolig gode på er å holde på ballen, og samtidig er de fysisk sterke. Det blir det vanskelig å spille mot dem, sier han til Dagbladet.

Det svenske stjerneskuddet Oscar Lewicki, som var sentral da de blågule vant U21-EM i sommer, etterlyser bedre presisjon fra Malmö.

Hareides menn maktet nemlig ikke å ta vare på de mulighetene som dukket opp i går kveld.

- Jeg synes vi står oss på en god måte. Vi merker at de ikke er overmennesker, de gjør feil de også. Hadde vi tatt bedre vare på noen av kontringsmulighetene våre kunne vi straffet dem hardere, sier han til Dagbladet.

- Hva er den største forskjellen på dere og Real i dine øyne?

- Det finnes mange forskjeller, men noe som kan trekkes fram er at de kan jukse mer i forsvarsjobben enn det vi kan. Det er de individuelle ferdighetene de har mer av enn oss, og det gjør at de kan straffe oss hardere enn vi kan straffe dem.

Imponerte over Ronaldo Både Lewicki og Eikrem bøyer seg i støvet over Ronaldo, som altså scoret begge målene i går.

- Han er fantastisk. Han leverer år etter år, og det er ekstremt imponerende. I dag viste han kvaliteten sin igjen, sier Lewicki.

- Han er helt utrolig. Han og Lionel Messi er fra en annen planet, tror jeg, sier Eikrem.

TUNG KVELD: Åge Hareides lag ble veiet og funnet for lett mot Rafael Benitez' Real Madrid i kveld. Foto: Anders Wiklund / TT / NTB Scanpix
TUNG KVELD: Åge Hareides lag ble veiet og funnet for lett mot Rafael Benitez' Real Madrid i kveld. Foto: Anders Wiklund / TT / NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!