KLAR: Kristian Kjelling har mange gode minner fra hallen i Aalborg der Norge spiller sine gruppekamper i håndball-EM. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KLAR: Kristian Kjelling har mange gode minner fra hallen i Aalborg der Norge spiller sine gruppekamper i håndball-EM. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

To faktorer som avgjør Norges EM-skjebne

Starter søndag.

Kristian Kjelling er klar for mesterskapspenning igjen. Hans Norge er et lite spørsmålstegn før EM-avkast søndag.

- For å være ærlig synes jeg det er litt vanskelig å si hvor vi står akkurat nå. Det var veldig blandet drops i Golden League (siste turnering før EM). Får vi satt forsvarsspillet og Ole (Erevik, keeper) kommer godt i gang, tror jeg vi har en bra sjanse til å vinne (over Island), sier Kjelling til NTB.

Islendingene har slått Norge i de tre siste mesterskapene.

- Uten godt forsvar og god keeper, har vi ikke en sjanse til å lykkes i EM. Jeg er ikke så bekymret for Erevik. Han har vært fantastisk i to år.

Kjelling spilte flere sesonger i Aalborg. Han kjenner EM-hallen ut og inn.

- Den har jeg mange gode minner fra. Den største fordelen denne gangen er at det kommer mange nordmenn. Da kan vi få hallen litt med oss. Gigantium er en meget «fedt» hall med alt det de har der.

- Jeg har bare gode minner fra mine fire år i Aalborg. Det var et flott sted å bo.

Dette er Norges EM-plasseringer i de fire siste mesterskapene:

2006: 11

2008: 6

2010: 7

2012: 13

Neste år spilles VM i Qatar. EM-innsatsen vil avgjøre mye. Havner Norge svakt til, vil det bety en hard motstander i kvalifiseringskampene.

(NTB)