Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

To farlige fyrer

De er bedre enn de fleste i det meste. Men i år vil Tobias Grahn og Morten Berre også score mange mål.

VALLHALL (Dagbladet): Tobias Grahn og Morten Berre er to spillere som er fryktet i Tippeligaen. Men trener Kjetil Rekdal vet at de i verste fall kan være farlige for Vålerenga også. Fordi de spiller på ørsmå marginer, og er individualister som ikke nødvendigvis tenker Rekdalsk kollektivt i enhversammenheng.

- Jeg er den jeg er, og kommer til å fortsette å spille på mine egne individuelle styrker som spiller. Det er også det beste for laget mitt, sier Tobias Grahn.

Selv om begge Vålerenga-angriperne individuelt kommer langt opp på lista over Tippeligaens beste angrepsspillere, har ingen av dem vært i nærheten av å vise at de er kandidater til å bli toppscorer i Norge. Og det er det eneste store ankepunktet mot at Vålerenga skal henge med i medaljestriden i år.

- Jeg setter meg aldri mål om hvor mange mål som skal scores. Jeg har scoret ti mål for Haugesund på det meste i en sesong, sier Morten Berre.

- De siste sesongene har jeg ikke dytta inn så mange mål, men det viktigste er ikke hvem som scorer, bare at laget gjør det. Og det ser bra ut. Det er en voldom aggressivitet og vilje hos årets VIF-lag, sier Berre.

Og høres ut som et lydbånd av sin egen trener.

2

3

4

5

6

7

Lillestrøm

9

10

11

TABELLTIPS 2003

1

12. april

11. april

Vålerenga

Viking

Odd

Lyn

8

Stabæk

Sogndal

Tromsø

Bryne

12

Aalesund

13

10. april

14

12. april

Klype salt

Da Kjetil Rekdal holdt sin årlige presentasjon av Vålerenga-laget på mandag, fikk Grahn igjen påpakninger fra sjefen.

- Tobias har en utfordring i å akseptere laget, sånn at laget bedre kan akseptere Tobias, sa Rekdal i sin presentasjon av Grahn.

Svensken er bare lei av maset om at han er for egoistisk.

- Det Kjetil sa der tar jeg bare med en klype salt. Er jeg ikke bra nok, så vet Kjetil å plukke meg av banen uansett, sier Grahn.

Han er mer interessert i å snakke om hvordan han og Vålerenga skal score flere mål.

- Alle snakker om at Vålerenga mangler en toppspiss som scorer 15-20 mål hvert år. Men jeg vil snu på det. Hvis du ser på hvilke lag som alltid blir nummer en, to og tre på tabellen, så har de alltid en spiller som scorer så mye. Så kan man da spørre seg om det er laget som gjør toppscoreren, eller om det er toppscoreren som gjør laget, sier Grahn ivrig.

- Men jeg tror ikke det er tilfeldig at Manchester united alltid har en toppscorer i troppen. Det er jo fordi resten av laget gjør United-spissene gode.

Han tror flere av Tippeligaens toppscorere ville hatt trøbbel med å vinne en slik status på Vålerenga.

Brattbakk og VIF

- Harald Brattbakk hadde aldri scoret 15-20 mål for Vålerenga. Bare glem det, sier han.

Samtidig innrømmer han at både han selv og kollegene i VIF-angrepet må greie å komme seg til flere målsjanser om de skal ha sjanse til å ta den medaljen Dagbladet mener de er i stand til å ta.

- Klart det. Jeg bør score mer enn i fjor. Og mitt mål for sesongen er å ta 20 «målpoeng», altså scoringer og målgivende til sammen. Da vil jeg være godt fornøyd.

- Men folk må ikke ta av. De siste åra har Vålerenga aldri blitt bedre enn nummer sju i serien. Det tar tid å bli et topplag.

Nykommer Berre gleder seg mest til å spille foran Klanen og det han håper blir et stort Oslo-publikum.

- Du har alltid vært en spiller for de store anledningene, og scoret i cupfinalen og i e-cupen?

- Tja, jeg har kanskje det. Jeg gleder meg til å spille på Ullevaal. I Viking forventet publikum alltid at vi bare skulle spille ballen langs bakken, og at vi skulle vinne alt og ta gull hver gang. Hvis ikke begynte de å pipe før pause. Det er i alle fall ikke langt fra sannheten, flirer Berre.

FYRER LØS: Ingenting å si på den visuelle utføringen av skuddene på gårsdagens VIF-trening. Kjetil Rekdal og Vålerenga håper på at Tobias Grahn og Morten Berre begge greier å score mellom åtte og ti mål hver i årets serie. Greier de det, kan Vålerenga være med og kjempe om medaljene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media