- To Follo-spillere er under mistanke

Østsiden-leder tar avstand fra mistanke om kampfiksing.

(Dagbladet): Kampen mellom Østsiden og Follo er under mistanke om kampfiksing. Kampen ble spilt 24. juni og endte 4-3 til Østsiden.

- Vi er ikke innblandet i det hele tatt. Det er to Follo-spillere som er under mistanke. Vi har ikke noe å gjøre med denne saken, sier Espen Nilsen, fotballeder i Østsiden Fotball til Dagbladet.

Nilsen så selv kampen og sier han ikke la merke til noe som er mistenkelig.

- Det var kamp hele veien, og ingen spillere som tabbet seg ut.  Det er svært sjokkerende at dette kommer fram, sier Nilsen.

Arbeidende styreleder i Follo, Ole Bjørn Fausa, vil ikke bekrefte at det er to spillere det er snakk om.

- Det jeg kan bekrefte er at det er antydninger om kampfiksing i den kampen. Vi tar selvfølgelig dette ekstremt alvorlig, og har brakt all informasjon videre til NFF, sier han til Dagbladet.

- Hva gjorde at dere fattet mistanke?

- Det kom informasjon til oss, som vi fant grunn til å ta på alvor. Vi har gitt informasjonen videre til NFF, og overlater til dem å redegjøre for det.

- Kom informasjonen eksternt eller internt?

- Det har jeg ingen nærmere kommentar til.

- Har dere snakket med spillerne dette eventuelt gjelder?

- Vi har gjort undersøkelsene vi føler det er mulig å gjøre på den korte tida, og brakt informasjonen videre til NFF, sier han.

Follo ledet 3-0 mot Østsiden til det var spilt 64 minutter. Da reduserte Østsiden til 1-3, og østfoldingene greide å snu til 4-3-seier.

- Når fikk dere beskjed om at det kunne være noe galt?

- Det har jeg ingen kommentar til, sier Fausa.

- Når kontaktet dere NFF?

- Vi kontaktet dem nå i helga. Det er ikke klubben som er mistenkt, det vil jeg gjerne understreke. Men opplysningene om mulig kampfiksing er veldig trist uansett hvem som er involvert, sier han.

Follo-treneren ønsker ikke å kommentere detaljer i saken, men karakteriserer den som alvorlig.

- Jeg ønsker ikke å uttale meg om saken akkurat nå, men det er alvorlig, sier Follo-trener Hans-Erik Eriksen til Dagbladet.

NFF meldte i dag at de vil undersøke oppgjøret mellom Østsiden IL og Follo FK etter at sistnevnte klubb varslet NFF om forhold som ga klubben grunn til å fatte mistanke.

NFF understreker at det ikke er noe som tyder på at klubbene er involvert i organisert resultatmanipulering.

- Vi er glade for at Follo reagerte raskt, og kontaktet oss. Vi har også hatt dialog med politiet. Resultatmanipulering er det verste som kan ramme fotballen. Vi vil nå vurdere politianmeldelse, sier generalsekretær Kjetil Siem i en pressemelding.

NFF vil holde en pressekonferanse i dag klokka 17.30.