To ganger har FFK-keeperen gått i angrep med suksess

Men i går ble Ramberg «jævla provosert.»

Fredrikstad - Molde 0-2

OSLO/FREDRIKSTAD (Dagbladet): Fredrikstad-benken fikk i går kritikk av veteran Hans Erik Ramberg etter at keeper Jon Masalin fikk grønt lys for å gå opp på en corner i det 89. minutt.

Stillingen var da 0-0, og FFK måtte ha mål om de skulle unngå nedrykk.

- Jeg ble egentlig jævla provosert av at vi sendte opp keeperen, for å si det rett ut. Vi ødela litt for oss selv, sa Ramberg etterpå.

Solskjær light
For da en FFK-spiller forsøkte å drible der det var overbefolket utenfor 16-meteren snappet Molde-ballen, og Jo Inge Berget løp 70-80 meter før han ble klippet ned av Ramberg.

Resultatet var straffe til Molde, som Davy Claude Angan satte i mål, samtidig som Ramberg ble utvist.

Dermed var alt håp om å overleve i Tippeligaen ute.

- Jeg tok vel en «Solskjær light». Og Solskjær sa vel nettopp det: «Da dere sendte opp keeperen, skjønte jeg at vi kom til å vinne», sier Ramberg.

- Jeg gjorde det eneste rette
Men Masalin har ingen dårlig statistikk når han har gått fram på dødballsituasjoner i sluttminuttene - snarere tvert imot.

HAR RYKKET NED TRE GANGER: Men Jon Masalin synes gårsdagens nedrykk var det tøffeste av dem. 
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
HAR RYKKET NED TRE GANGER: Men Jon Masalin synes gårsdagens nedrykk var det tøffeste av dem. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Av de få gangene han har valgt å gå i angrep, har det ved to tilfeller endt med både scoring og straffespark til Fredrikstad:

• I 2010 lå Fredrikstad under 1-2 i Alta da et frispark ble slått inn i feltet. Masalin vant den første hodeduellen, før ballen ble headet ut igjen og deretter traff en Alta-spiller i hånda. Fredrikstad fikk straffe, som Celso Borges misbrukte.

• Samme år ledet Sarpsborg 1-0 på Fredrikstad Stadion da Masalin løp opp på en corner. Denne gangen var han ikke direkte involvert i scoringen, men ballen sneiet hodet hans før Fernando Wallace like bak ham stanget inn 1-1.

- Jeg har en ganske god statistikk på det. Jeg gjorde det eneste rette da jeg gikk i angrep i går, sier Masalin til Dagbladet.

- Hva synes du om kritikken fra Ramberg?

- Det er jo lett å si i etterkant at det var feil, når det endte med at de scoret og at Ramberg ble utvist. Men vi hadde ikke mange sjanser i kampen, og vi var nødt til å satse alt. Det var ett minutt igjen av ordinær tid pluss overtid. 0-0 var et verdiløst resultat for oss. Selv etter 1-0-målet var det Molde som skapte sjansene, sier FFK-keeperen, som for øvrig holdt laget sitt inne i kampen fram til 0-1.

Tror FFK går rett opp igjen
Nedrykket er det tredje i Masalins karriere. Tidligere har han rykket ned to ganger med HamKam. Denne gangen var det imidlertid enda tyngre å svelge.

- Med HamKam var det mer forventet. Vi hadde det svakeste laget, og sånn sett var det OK. Med Fredrikstad føles det tøffere. Vi har så mange supporere og på sett og vis er dette en stor klubb. Denne byen fortjener et tippeligalag. Selv om vi ikke har så mange spillere igjen, tror jeg sponsorer og andre i byen vil stå fram og hjelpe oss med å få inn spillere. Jeg har en følelse av at vi får et bra nok lag til å gå rett opp, sier han.

BLE UTVIST: Hans Erik Rambekk fikk rødt kort og laget straffe minuttet før slutt. 
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
BLE UTVIST: Hans Erik Rambekk fikk rødt kort og laget straffe minuttet før slutt. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Selv har han kontrakt ett år til, og han regner med å bli med klubben ned til Adeccoligaen.

Fredrikstad har mistet nøkkelspillere som Tarik Elyonoussi og Etzaz Hussain i løpet av sesongen, men Masalin mener det ikke er noen unnskyldning for nedrykket.

- Vi kan ikke skylde på at vi har solgt noen spillere. Vi fikk noen gode folk inn også. Og etter at vi solgte dem, fikk vi flere poeng enn vi hadde tatt før, sier Masalin.