Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

To ganger Lewis mot Tyson?

Lennox Lewis kommer trolig til å møte Mike Tyson to ganger neste år, og 100 millioner dollar-barrieren blir antagelig brutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Tyson er bare et navn

Det skriver USA Today i dag. Den første kampen kommer høyst sannsynlig til å bli lagt til Las Vegas 6. april, og alt tyder på at taperen kommer til å få muligheten i en returkamp enten i september eller november.

Boksernes TV-selskaper holder på å forhandle seg imellom, og ingen er i tvil om annet enn at det kommer til enighet mellom Lewis HBO og Tysons Showtime. Det ligger så store penger i en kamp mellom gigantene at TV-selskapene rett og slett ikke har råd til annet enn å bli enige.

100 millioner dollar

Bokseverdenen har lenge ventet på en toppkamp mellom Mike Tyson og Lennox Lewis, og etter at briten knuste Hasim Rahman med en knallhard høyrekryss lørdag, er det klart for møtet mellom tungvektsboksingens to store. At kampen kommer til å samle enorm interesse er hevet over tvil, og derfor tror alle at inntektene fra pay-per-view-visningen kommer til å overstige 100 millioner dollar (900 millioner kroner). De aller fleste tror at kampen kommer til å generere enda flere penger, og det snakkes om inntekter på godt over en milliard norske kroner.

TV tar halvparten

Det er sannsynlig at boksernes TV-selskaper kommer til å stikke av med 50 prosent av kaka, mens bokserne selv og deres støttespiller kommer til å dele den andre halvparten.

Talsmenn for begge TV-selskapene sier at de ikke ser noe som kan være til hinder for at Tyson - Lewis-kampen skal komme på plakaten. De samtalene som har vært ført til nå har vært svært positive.

Visepresidenten i Tysons selskap Showtime, Jay Larkin, sier til USA Today at kontrakten kommer til å bli undertegnet etter at Tyson har møtt (og helst) slått Ray Mercer 19. januar.

(NTB-Reuters)

Hele Norges coronakart