Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

To ganger pallen for Vibeke

Vibeke Skofterud (21) fortsatte jubelhelgen i de italienske alpene med nok en plass på seierspallen. I dag tok hun 2. plassen i sprint bak Katerina Neumannova.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er bare fantastisk. Helgens to resultater er utrolige, oppsummerte Skofterud, som dagen før tok 3. plassen på 5 kilometer klassisk bak Bente Skari og Olga Danilova.

Onsdag står 10 km fri teknikk på programmet i Brusson. Til det rennet gleder østfoldjenta seg stort.

- Før sesongen hadde jeg ambisjoner om et par plasseringer blant de 15 beste i verdenscupen. Nå er det alt to ganger seierspallen. Dette har gått fort. Formen er fin, men hvordan det går i neste renn vet jeg ikke, sa hun.

- Men selvtilliten er iallfall styrket, fortsatte Skofterud, som i fjor tok fem VM-gull på rulleski. Det er noe hun har brukt mye i snøfattige Østfold.

Første gang for Hilde

I finalen møtte hun Neumannova, Julija Tsjepalova og den 37 år gamle superveteranen Hilde Gjermundshaug Pedersen fra Brumunddal.

- Selv om jeg følte meg sprek etter semifinalen, ble den tsjekkiske jenta for sterk. Hun fikk noen meter som jeg aldri greide å hente inn, sa Vibeke Skofterud.

For Tsjepalova gikk det enda tyngre. Hun måtte se seg slått av Gjermundshaug Pedersen som for første gang kom på seierspallen i et individuelt renn i verdenscupen.

Anita Moen seiret i B-finalen, mens Bente Skari ble slått i prologen i det 1400 meter lange sprintrennet. Nok en gang avslørte hun sine mangler i fri teknikk.

Skari fikk åtte verdenscuppoeng og passerte Olga Danilova som ledet før søndagens renn, men ble selv passert av Neumannova. Tsjekkeren overtok den gule ledertrøya.

(NTB)

[email protected]

OVERBEVISER: Vibeke Skofterud(21) kommer som et friskt - og særdeles velkomment - stjerneskudd i norsk kvinnelangrenn.Foto: SCANPIX

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!