To ganger Vålerenga spilte uavgjort mot United

Vålerenga byttet hele laget i pausen, og med 22 mann spilte Oslo- laget 2-2 mot et Manchester United-lag med beina stinne av trening. De første ti minuttene av hver omgang sprutet det av kampen, mens resten av forestillingen var like middelmådig som treningskamper flest.

- Hvis Vålerenga er et av seriens dårligste lag, så må eliteserien i Norge være bra, sa Ole Gunnar Solskjær etter kampen. Han gjennomførte til godkjent innsats, scoret ett mål og la opp til den første United-scoringen.

David Beckham fikk pris som årets United-spiller av den skandinaviske supporterklubben før kampen, og applausen runget mot den hardt plagete ungdomsstjernen. Men enten har Beckham trent seg til mye mer melkesyre enn resten av laget, eller så har virkelig alt det smakløse styret etter utvisningen i VM gått hardt innpå ham. For i kampen var midtbanestrategen knapt synlig. Og de gangene han hadde ballen var den vanligvis så suverene teknikeren uvanlig fomlete.

- Sorry man, var alt stjerneskuddet kostet på seg å si til pressen etter kampen. Han nektet fortsatt å uttale seg etter oppstyret rundt utvisningen i VMs åttedelsfinale mot Argentina.

For United-fansen var det sikkert godt å se Roy Keane tilbake etter nesten ett års skadefravær. Hardhausen spilte en omgang, og han har langt igjen til sitt vanlige hyperaktive nivå. Men gult kort fikk 26-åringen.

Målrik åpning

Kampen åpnet med tre scoringer i løpet av det første kvarteret. Klanen belaget seg på målkalas for VIF da John Carew allerede etter sju minutter ble spilt gjennom. Han dundret ballen inn ved nærmeste stolpe, forbi en Peter Schmeichel som var tydelig forbauset over at man skjøt så presist på Bislett.

- Jeg så ikke etter interessante spillere i motstanderlaget. Det holdt med å følge mitt eget lag, sa United-manager Alex Ferguson.

Carews scoring vekket gjestene, og bare sju minutter seinere hadde Manchester United snudd kampen i sin favør. To pasninger fra Ryan Giggs' silkefot til Ole Gunnar Solskjær førte til to kjappe United-mål mens VIF-forsvaret sto og sov.

Den første rullet Solskjær til Paul Scholes, som kunne trille ballen i åpent mål. Så ordnet den norske måljegeren saken selv. Alene med Tore Krogstad så det ut som Kristiansunds store sønn bommet på ballen. Men mens Krogstad spredte seg i all sin velde for å stoppe suseren som aldri kom, trillet lompa fra Solskjær inn ved stolperoten.

- Bare rot

Annen omgang var bare to minutter gammel da en nyinnsatt og spillesugen Bjørn Viljugrein utlignet fra spiss vinkel. Dermed ble det 2-2 og alle kunne være rimelig fornøyde.

- Jeg er fornøyd med gjennomføringen av første omgang, men etter pause ble alt bare rot. Men Vålerenga skal ha all honnør. Laget kjempet hardt, laget endel trøbbel for oss og fortjente uavgjort, sa Ferguson.

Han ønsket ikke å si noe om David Beckhams slette innsats.

- Alle spillerne var gode i første omgang, og alle falt av etter pause, sa Alex Ferguson.

Tirsdag 4. august møtes Brann og Manchester United til treningskamp i Bergen.