SIKKER: Steven Gerrard setter inn sitt første av to straffespark borte mot West Ham i dag. Foto: Dylan Martinez, Reuters / NTB Scanpix
SIKKER: Steven Gerrard setter inn sitt første av to straffespark borte mot West Ham i dag. Foto: Dylan Martinez, Reuters / NTB ScanpixVis mer

To Gerrard-straffer sikret fortsatt tabelltopp for Liverpool

- Vi ville virkelig vinne dette.

(Dagbladet): West Ham - Liverpool 1-2.

Jose Mourinho snakket om at tabellen var «fake» i går, da hans Chelsea lånte tabelltoppen. I dag er Liverpool tilbake på topp, men bare fire poeng bak ligger Manchester City som har to kamper mer igjen å spille.

Om en uke spiller Liverpool og City en nøkkelkamp i gullstriden på Anfield. To uker seinere kommer Chelsea på besøk på Anfield. Det skal ikke mangle spenning de nærmeste ukene for alle som er glad i Liverpool.

I dag kan de blant annet takke kaptein Steven Gerrards stødige straffefot for det. 33-åringen scoret på et straffespark i hver omgang. West Ham skapte spenning med utlikning, men målet burde nok vært annullert, takket være en ufinhet fra tidligere Liverpool-spiss Andy Carroll.

- Det var et stort slag for oss, men vi var bestemte. Vi ville virkelig vinne dette, og vi viste det i andre omgang. Jeg er likevel ikke overbevist om at vi vil vinne ligaen: Vi har fem kamper igjen, og det er store kamper. Hvis vi slår Manchester City neste uke, vil det bare gi oss tre poeng, sier Steven Gerrard etter kampen til BBC.

Samme mann var nær ved å gi West Ham ledelsen like før Gerrard scoret vinnermålet, men traff bare tverrliggeren.

Tverrligger-treff Første omgang var lenge en sjansefattig affære. Det hederlige unntaket var Luis Suarez' bananbøyde skudd som traff tverrliggeren etter 19 spilte minutter.

Men like før pause ble det plutselig drama på Boleyn Ground. Først da Luis Suarez forsøkte å vippe ballen forbi James Tomkins, som stoppet ballen - mer eller mindre ufrivillig - med hånda.

Straffesparket trillet Steven Gerrard ned i høyre hjørne mens Hammers-keeper Adrian kastet seg andre veien.

Men like etter utliknet West Ham. I mølja foran mål etter en corner klarte ikke Liverpool-keeper Simon Mignolet å holde ballen, og Guy Demel fikk sparket den i mål.

Dommeren var imidlertid borte hos assistentdommeren en stund før målet ble endelig godkjent. Mannen med flagget hadde kanskje sett det tv-reprisene viste: Eks-Liverpool-spiller Andy Carroll hoppet opp og klasket til Mignolet i ansiktet med flat hånd, og dyttet også til armen hans på vei ned.

Assistenten klarte imidlertid ikke å overbevise dommer Anthony Taylor, som valgte å godkjenne målet.

Dårlige avgjørelser - Det var dårlige avgjørelser som gikk både for og mot oss. Vi var helt klart det beste laget. Den første situasjonen var klar straffe, fastslår Liverpool-manager Brandan Rogers til BBC.

For den andre situasjonen - Carroll-målet, tok dommeren selvkritikk.

- Dommeren kom etter kampen og sa at han tok en feil avgjørelse. Det var deres eneste skudd på mål. Etterpå tok vi kontrollen og vi skapte mange sjanser i andre omgang. Du er under mye psykisk press her, fortsetter manageren.

Ny straffe Andy Carroll sto for den første store sjansen etter pause. Spisskjempen knuste Glen Johnson i lufta og headet knallhardt i tverrliggeren et drøyt kvarter inn i andre omgan.

Ti minutter seinere fikk Liverpool nytt straffespark. Jon Flanagan ble spilt fri i feltet, og var på vei mot dødlinja da Adrian kastet seg inn mot beina hans. West Hams spanske keeper streifet først ballen, før han holdt igjen den ene foten til Liverpool-spilleren.

Straffe ble dømt, til tross for Adrians heftige protester og forsøk på å forklare dommeren at han bare tok ballen. Protestene førte bare til et gult kort.

Igjen var Gerrard sikker fra straffemerket. Denne satte han opp og til venstre, og selv om Adrian kastet seg etter den, var den for godt plassert.

Sesongens tiende straffemål fra Gerrard holdt til å sende Liverpool tilbake på tabelltoppen. Laget har vunnet ni strake seriekamper. Vinner de også de fem neste, blir de seriemester.