Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

To grunner til at Messi fikk Gullballen, og én som kan gjøre Ronaldo sint

Barca-stjerna kåret til verdens beste spiller for femte gang.

VERDENS BESTE: Carli Lloyd og Lionel Messi er kåret til klodens beste spillere for 2015. Foto: Scanpix
VERDENS BESTE: Carli Lloyd og Lionel Messi er kåret til klodens beste spillere for 2015. Foto: Scanpix Vis mer

(Dagbladet): For femte gang i karrieren er Lionel Messi (28) kåret til verdens beste fotballspiller. Under kveldens utdeling av Gullballen i sveitsiske Zurich, fikk det argentinske fenomenet utmerkelsen i konkurranse med Cristiano Ronaldo (30) og Neymar Júnior (23).

Etter at Ronaldo sikret seg troféet for både 2013 og 2014, var Messi igjen bookmakernes forhåndsfavoritt etter et enestående 2015. Med 52 scoringer og 26 målgivende pasninger på 61 kamper i løpet av fjoråret, var Barcelona-stjerna en essensiell bidragsyter til lagets tre titler. Det gjorde også utslag blant stemmegiverne. Hele 41,33 prosent av dem gikk for Messi, mens henholdsvis 27,76 og 7,86 valgte Ronaldo og Neymar.

- Det er et veldig spesielt øyeblikk for meg å være tilbake her på denne scenen og vinne en ny gullball etter å ha sett Cristiano vinne de siste to årene. Dette er min femte. Det er mye mer enn jeg drømte om som et lite barn. Jeg vil takke mange. Uten lagkameratene mine hadde det aldri vært mulig. Jeg vil også takke fotballen for alt den har gitt meg - både på godt og vondt. Den har fått meg til å vokse og lære, sier Messi.

Derfor vant han Messi og Ronaldo har nå vekslet på utmerkelsen i åtte strake år. Forrige spiller som mottok Gullballen var brasilianske Kaká i 2007. Hans landsmann Neymar utfordret denne gang den seiersvante duoen, men 23-åringen nådde ikke helt opp med sine 45 scoringer og 17 målgivende pasninger på 62 kamper forrige sesong.

Selv med flere scoringer enn Messi sanket heller ikke Ronaldo flere stemmer, til tross for sine 57 nettkjenninger og 17 assist på 57 opptredener i 2015.

Det er også den ene klare grunnen til at portugiseren kan føle seg snurt i kåringen. For Messi har både flere målpoeng totalt (78 mot 74) og flere titler (La Liga, den spanske cupen og Mesterligaen) enn Ronaldo (ingen) å vise til.

- Det er fullt fortjent. Han hadde et helt rått 2015. Jeg syns også at vi så Messi vise litt mer følelser denne gangen, etter at Ronaldo vant de to forrige årene, sier TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller.

Lloyd verdens beste kvinne I den interne duellen mellom det siste tiårets, og kanskje fotballhistoriens, to beste spillere, står det nå 5-3 favør Messi i antall gullball-statuetter.

NOMINERT: Cristiano Ronaldo fikk Gullballen både i 2014 og 2015. Foto: Scanpix
NOMINERT: Cristiano Ronaldo fikk Gullballen både i 2014 og 2015. Foto: Scanpix Vis mer

Det er landslagssjefer og -kapteiner som har stemt frem vinnerne sammen med utvalgte sportsjournalister.

De kåret amerikanske Carli Lloyd (33) til verdens beste kvinnelige spiller for 2015. Lloyd gjorde seg blant annet bemerket med tre mål i finalen da USA slo Japan og ble VM-mestere sist sommer. Da hun skulle opp på scenen og holde tale, kjempet hun for å holde tårene tilbake.

NOMINERT: Neymar Júnior herjet for Barcelona i 2015. Foto: Scanpix
NOMINERT: Neymar Júnior herjet for Barcelona i 2015. Foto: Scanpix Vis mer

- Beklager ... Dette har vært en drøm for meg helt siden jeg startet på landslaget. Jeg vil takke alle som har stemt på meg, alle på landslaget, venner, familie og forloveden min, sier Lloyd.

VERDENS BESTE SPILLERE: Disse, pluss keeper Manuel Neuer, fikk plass på laget over verdens beste spillere i 2015. Foto: Scanpix
VERDENS BESTE SPILLERE: Disse, pluss keeper Manuel Neuer, fikk plass på laget over verdens beste spillere i 2015. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media