FORNØYD: Omar Elabdellaoui har vunnet både serie- og cupgull med Olympiakos denne sesongen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FORNØYD: Omar Elabdellaoui har vunnet både serie- og cupgull med Olympiakos denne sesongen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

To gull og et bryllup for Olympiakos-Omar

- Et fantastisk år.

LILLESTRØM (Dagbladet): Omar Elabdellaoui (23) fikk full klaff på direkten i sitt første år i den greske fotballklubben Olympiakos. Først tok han seriegull, deretter cupgull - og etter sesongen giftet han seg.

- Det har vært et fantastisk år, sier høyrebacken med 14 landskamper. Nå er han tilbake i Norge, og forbereder EM-kvaliken mot Aserbajdsjan fredag.

- Jeg visste at det ville bli tøft da jeg kom til Olympiakos i fjor. Det var mange gode spillere der, og de hadde gjort det bra året før. Men jeg var med fra dag én - og følte meg satset på og viktig, forteller Omar.

Oppdaget av City Han var Oslo-gutten som ble oppdaget av Manchester City i 2011. Siden ble han lånt ut til Strømsgodset, Feyenoord og Eintracht Braunschweig - før han gikk permanent til sistnevnte klubb. I fjor sommer kom Olympiakos på banen. Og 23-åringen har gjort sine saker bra fra første dag i heksegryta på Karaiskakis stadion med en kapasitet på 33 000 tilskuere.

Det toppet seg med spill i Champions League, påpeker Omar.

- En av mine største drømmer gikk i oppfyllelse. Hardt arbeid gir resultater, og det føles utrolig godt.

I dag er han blant Per-Mathias Høgmos mest betrodde menn: Rask, sterk - og en backtype landslagssjefen framelsker - med offensive løp. Omar legger ikke skjul på at det har vært mange hyggelige opplevelser det siste året.

- Seriegullet var min første tittel. Så vant vi cupen også. Det var synd at jeg ikke fikk spille cupfinalen på grunn av lysken. De ville ha meg med, men det var et valg jeg måtte ta selv. Jeg følte meg ikke klar til å spille, og ville ikke risikere noe.

- Men jeg fikk medalje, og løftet pokalen med laget. Jeg får bygge opp samlingen og plassere alt i et rom, sier han og smiler.

Bryllup Etter sesongen giftet han seg.

- Det er andre ting i livet enn fotball. Det var noe jeg ville ha på plass lenge, så jeg er happy med det. Jeg er en heldig mann, sier Omar.

Greske aviser har skrevet at andre klubber har vært i kontakt med Olympiakos vedrørende nordmannen.

- Jeg vet det er interesse, og at ting kan skje. Men jeg har det bra i Olympiakos. Jeg har ikke lyst til å kommentere andre klubber.

Men nå handler det om landslaget. Som alle andre har Omar en drøm om å spille EM i Frankrike neste år.

- Hva tror du om kampen mot Aserbajdsjan?

- Vi vinner 2-0, sier Omar og smiler.

GOD START:  Omar Elabdellaoui i fint driv på høyrebacken for Olympiakos. Foto: NTB scanpix
GOD START: Omar Elabdellaoui i fint driv på høyrebacken for Olympiakos. Foto: NTB scanpix Vis mer