To hester ble avlivet etter voldsom kollisjon på Forus

En annen hest døde på Momarken etter travløp.

(Dagbladet): De to hestene Madla Knekten og Big Timber måtte i dag avlives etter en tragisk ulykke under trening på Forus travbane.

Den ene hesten ble kusket av en ung Monté-rytter, som ble sendt med ambulanse til legebehandling etter smerter i skuldre og arm, ifølge Aftenbladet.no. Den andre kusken fikk ikke skader.

Banemester på Forus, Leif Sele, var vitne til ulykken.

- Det var ei ung jente som kjørte den riktige veien på banen, og så kom den en annen kusk kjørende motsatt vei. Det ble en voldsom kollisjon da begge var i samme spor, sier Sele.

Lei Sele forteller videre at hestene har fire spor å gå i, og at ulykker som dette ikke skal kunne skje. Sikten var god, og episoden skjedde på en rett strekning.

- Jeg har aldri vært med på noe slik tidligere, og jeg har jobbet med hest i 20-30 år. På en eller annen måte kom den ene kusken over i feil felt på langsiden, det skal ikke skje.

Den ene kusken skal ikke ha vært en urutinert kusk.

- Nei, han har aldri kjørt travløp, men han har kjørt hest i mange år, sier Sele.

Skaden var så omfattende at begge hestene ble avlivet på stedet.

Nytt dødsfall
Like etter V-75 løpene på Momarken i dag døde nok en hest.

Frisk`Em deltok i Steinlagers æresløp, og like etter løpet begynte den 6 år gamle hesten plutselig å sjangle. Han gikk rett i bakken og døde momentant ifølge tgn.no