To hester døde i VM

Mandagens VM i distanseritt endte i en dyretragedie da to hester døde. En av dem etter målpassering, den andre ute i den 16 mil lange løypa.

Distanseritt-entusiastene drømmer om å få konkurransen med på OL-programmet, men sjansen for det er iallfall ikke større etter mandagens VM-konkurranse i Spania.

Nesten to tredeler av startfeltet måtte bryte rittet, deriblant alle de norske deltakerne. Seieren gikk til Sheik Ahmed Bin Mohd Al Makhtoum fra De forente arabiske emirater på Bowman, men de to hestene som døde overskygget gullkampen.

Sir Fire, ridd av spanske Anna Maxenchs Serra, døde etter å ha slitt seg i mål. Floyd, med Nik Isahak Wan Abdullah fra Malaysia på ryggen, segnet død om ute i løypa.

Det var uvær med torden og kraftig regn, så løypa ble gjørmete og tung.

Ellen Suhr måtte bryte tidlig da hennes Zlota Gobliine ble sparket av en annen hest. Mariann Thorstensen startet på Nedjfor selv om hun hadde fått startforbud fordi hesten opprinnelig var påmeldt for Spania. Hun ble stoppet i veterinærkontroll. Camilla Smestad på Beethoven måtte bryte på 2. etappe fordi hestens puls var for høy.

Den unge sjeiken som vant VM brukte ni timer, 19 minutter og 29 sekunder på de 160 kilometerne. De siste som fullførte hadde vært i gang i nesten 16 timer.

Italienske Antonio Rosi tok sølv og franske Sunny Demedy bronse. Frankrike vant lagkonkurransen.

(NTB)