To hester er to vinnersjanser

Treneren har tro på begge i V65-spillet.

REVANSJELYSTEN. Conway Hall ble fratatt seieren av dommerne sist. Nå er hest og kusk Tom Erik Solberg ute etter revansje. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
REVANSJELYSTEN. Conway Hall ble fratatt seieren av dommerne sist. Nå er hest og kusk Tom Erik Solberg ute etter revansje. Foto: HESTEGUIDEN.COM.Vis mer

Her er sjansen til å vinne store gevinster på hest!

Den lange distansen bør passe perfekt for Dagbladets favoritt Conway Holl i V65-3 onsdag. Det er første gang vallaken er ute på 2600 meter, men med styrken som våpen bør det ikke by på noen problemer.

Sist ble fem-åringen, som trenes av Per Gottling disket fra seieren etter en trang situasjon runden fra mål. Det er ikke ofte at kuskene legger inn protest mot hverandre etter løpene. Men Eirik Høitomt gjorde nettopp det mot Tom Erik Solberg som dermed ble fratatt seieren.

Løb Cowboyland slugget seg til en sterk seier på Jarlsberg sist. Igjen ertraveren, som også trenes av Gottling belastet med et leit spor i andre rekke bak bilen. Vi tror imidlertid Alf Palema-sønnen demonstrerer sin store styrke igjen og spurter forbi konkurrentene til slutt i V65-finalen.

Treneren har tro på begge sine hester onsdag.

-    Conway Hall er for første gang ute på distansen 2600 meter. Det er en real og fin hest. Får han bare ligge rolig en stund, skal han takle distansen. Jeg har respekt for Dazzling Lionel, og det er vel i første rekke hesten å slå. Men jeg synes helt klart min hest skal strekes på bongen, sier trener Per Gottling.

-    Hva synes du om diske-episoden på Kloster sist?

-    Den avgjørelsen synes jeg var veldig tvilsom. Og spesielt med tanke på at dommerne ikke en gang hadde ordentlige bilder på filmen. De stolte fullt og fast på Eirik Høitomt som la inn protest etter løpet. Det var en situasjon som oppsto etter 400 kjørte meter av løpet. Man kan jo lure. Det er forskjellig praksis fra bane til bane. Rune Wiig ble jo ikke disket fra seieren med Tamaran på Forus noen dager etter, og da må man sette et stort spørsmålstegn ved dommerstanden når praksisen er så ulik.

-    Conway Holl skulle stått med en seier i raden etter siste løp. Men vi får håpe vi får den i raden onsdag, sier Per Gottling.

-    Løb Cowboyland var med i et skikkelig roteløp på Jarlsberg sist hvor han trakk det lengste strået til slutt. Han er en real og fin hest og går til mål. Jeg hadde gjerne sett at distansen var 2100 meter, men han mestrer sprint også. Hadde han stått i et av de innerste sporene i første rekke ville jeg ikke nølt med å kalle ham en banker.

-    Jeg synes Løb Cowboyland har en fin sjanse tross et litt sjanseartet spor på sprint, avslutter trener Per Gottling. 
   

Trener Per Gottling og kusk Tom Erik Solberg er omtrent som vinnerduoen Jan Kristian Waaler og Vidar Hop. De gjør ofte rent bord.

Nytt stortalent

Landets beste unghesttrener heter uten tvil Jan Kristian Waaler. Han og kusk Vidar Hop er en duo som vinner med omtrent alle hester som debuterer i løpsbanen. Bullchip var intet unntak og 3-åringen lenset unna til overlegen seier i sin første start på Jarlsberg.

-    Bullchip er en fin hest. Han var veldig bra i seiersløpet. Men han møtte ingen sterk motstand i det løpet. Nå har vi bakspor, men uten noen spesielle hindringer på veien bør han ha en ny fin seierssjanse, synes kusk Vidar Hop.

Vidar Hop er også ute etter revansje med Sizzling i V65-2. På Jarlsberg sist ble det galopp for talentet til Jan Kristian Waaler som storfavoritt. Galoppen tar kusk Vidar Hop på sin egen kappe.

-    Det var unødvendig av meg å prøve å få overta teten der. Vi kunne bare ha lagt oss rolig til utvendig for leder, men jeg ville prøve å komme i front før svingen. Så den galoppen tar jeg helt og holdent på min kappe. Det var ubetenksomt av meg. Hun travet et fint løp etter galoppen.

Sizzling er normalt veldig travsikker. Formen er fin, og jeg ser på det som en ny fin sjanse, sier Vidar Hop.

Her er Hops øvrige vurderinger denne onsdagen:

Mai Evita (V65-1) travet faktisk et ganske fint løp for meg på Bjerke sist. Hun støter på noen gode, men kan være en liten outsider.

Stranda Blæså (V65-4) får det vanskelig fra spor åtte. Men det er et veldig åpent løp. Hun travet fint for meg til tredjeplass sist jeg kjørte på Drammen. Hun kan være verdt en strek på bred gardering.

Capital Invest (V65-6) trakk et iskaldt spor på sprint. Han har sterke avslutninger, men det er tungt å vinne fra spor tolv. Da må det i tilefelle bli et spesielt løp. Jeg mener likevel han bør på bongen hvis man garderer bredt.

-    Det er Bullchip som er min beste vinnersjanse for dagen, avslutter Vidar Hop.

Vinnerhest i lettere utgave

Only Audition radet opp seirer tidligere for sin trener og kusk Frode Hamre. På tolv starter i fjor vant Only Audition i fem av dem, og har en seiersprosent på hele 36. I år har det blitt bare en seier på fem starter. Etter en operasjon har Hamre-traveren fått et løp i kroppen som sikkert har gjort godt. I V65-finalen utfordrer 6-åringen Løb Cowboyland og står spormessig mer fordelaktig til.  

-    Løpet sist ble veldig spesielt, Frode Hamre?

-    Ja, det ble tungt. Det ble et ordentlig roteløp med dårlig tempo og lusekjøring, så det er bare å glemme. Hesten var litt tung i kroppen første gang ut, men avsluttet fint. Han virket fin i et hurtigarbeid nylig. Da virket han lettere og mer spenstig. Han har gått frem med det løpet i kroppen. Sprintdistanse passer bra, og vi trakk et fint spor. Jeg har bestemt meg for å satse litt offensivt her, så får vi se.

-    Jeg tror Only Audition skal kjempe om seieren, sier trener og kusk Frode Hamre.   

Når det gjelder Looking Flowercraft i V65-2 har ikke Hamre like stor tro.

- Looking Flowercraft har travet to fine løp. Men han var ute i enklere selskap på Sørlandet. Han møter hardere motstand nå. Vi trakk et spor litt langt ute. Herfra er det en god premie som gjelder. Jeg tror ikke vi får med utfallet å gjøre.
 
Fra Trøndelag med outsidere

Trøndertreneren Arve Sjoner tar den lange turen fra

-    Blessegløgg står litt vanskelig til spormessig i bakspor. I tillegg møter han noen bra. Det er helst sprintdistanse han har gått mest, og som han har vært best på, sier Arve Sjoner.
Onsdag er det mellomdistanse som gjelder.

-    Blessegløgg er i fin form, men jeg frykter at det kan bli en drøy sisterunde. Jeg er fornøyd med en brukbar premie, sier Arve Sjoner om favoritten og Dagbladets førstevalg.

Blessegløgg er en av de få i feltet som kan skilte med dokumentert toppform. Vallaken pleier å stå på hele veien og møter passende motstand i V65-4.

-    Har du noen seiersambisjoner med Lyon N. i V65-3, Arve Sjoner?

-    Nei. Lyon N. holder brukbar form. Han takler den lange distansen. Men han møter gode hester i V65. Han har prøvd seg i noen V75-løp på Østlandet tidligere og hentet seg fine premier, men det ser hardt ut å vinne. Lyon N. er avhengig av å få rygger og gå bak. Da har han en brukbar avslutning. Jeg er fornøyd med en fin premie også for hans del, avslutter Arve Sjoner.

Onsdag sparker hestehøvene opp grusen på den nye Bjerkebanen etter en sommer med utbedring av landets hovedbane.