Eliteserien: Sarpsborg-Rosenborg

To hester kan være en for mye

Rosenborg-tanken gikk tom i Sarpsborg. Det kostet dem to poeng og kan bli enda dyrere i slutten av sesongen.

IKKE BRA NOK: Birger Meling jobbet som ei bikkje og er en av RBK-spillerne som tåler kamper onddag og lørdag. Her blir han litt for lur og prøver å skaffe Rosenborg straffe. Istedet får han gult kort. Sarpsbort nye keeper, franskmannen Alexandre Letellier, var aldri nærheten av RBK-backen. Banens beste, dommer Rohit Saggi, fikk med seg den også. Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix
IKKE BRA NOK: Birger Meling jobbet som ei bikkje og er en av RBK-spillerne som tåler kamper onddag og lørdag. Her blir han litt for lur og prøver å skaffe Rosenborg straffe. Istedet får han gult kort. Sarpsbort nye keeper, franskmannen Alexandre Letellier, var aldri nærheten av RBK-backen. Banens beste, dommer Rohit Saggi, fikk med seg den også. Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpixVis mer
  • Sarpsborg-Rosenborg 1–1 (1–1)

ROSENBORG RIR TO hester inn i høstsesongen. Begge skal sadles opp likt og helst vinne hver gang de stiller til start. Det er en farlig øvelse. For da den første virkelige testen på hvordan laget vil håndtere kamper i Europa i ukedagene og Eliteserien i helgene kom denne lørdagskvelden i Sarpsborg, så du at det fort kan bli en hest for mye.

Ett poeng i Sarpsborg, i det tabellandskapet Rosenborg er nå med konkurranse fra fem lag om seriemesterskapet og Europa 2020, er nemlig to for lite.

Rosenborg tok en sjanse med lagoppstillingen.

Det kunne fort kostet dem enda dyrere.

RBK-TRENER EIRIK HORNELAND snakker om Rosenborg som et lag i vekst, ser at stadig fler brikker faller på plass og gjør som den største Rosenborg-treneren av dem alle, Nils Arne Eggen. Han velger kontinuitet.

Det er til å forstå.

Øvelse og repetisjoner har alltid gjort mester på Lerkendal.

Eirik Horneland bruker derfor laget sitt, det han sakte, men sikkert har fått på beina siden 16. mai, for alt det er verdt.

SNAUT TRE DØGN etter BATE Borisov ble slått i Campions League-kvalifiseringens andre runde startet han Sarpsborg-kampen med ti av de elleve som var på arket fra start onsdag kveld. I den klamme heten i Sarpsborg. Jeg registrerte noen hevede øyenbryn av den grunn. Og så lenge det var ork og nok på tanken ser du at Rosenborg er i utvikling og på gang, du ser at bevegelsene begynner å sitte og at samhandlingen og forståelsen begynner å nærme seg nivået de skal være på.

Det er ikke alltid Eirik Horneland får det tempoet, den intensiteten og den tilstedeværelsen han helst vil se.

Men så er han også – uten unntak, og uten å bruke en tøff kveld i Europa som unnskyldning, verken overfor seg selv eller spillerne – en ekstremt ambisiøs, målrettet og kravstor trener.

DET KUNNE GÅTT helt galt for Rosenborg i Sarpsborg. Det gjorde det ikke selv om Sarpsborg var nærmest. Da en drøy time var spilt, og Rosenborgs midtbane begynte å slite med å dekke rom og flytte beina, så du nemlig hva det vil si å møte BATE Borisov onsdag kveld, og Sarpsborg i pluss 26 grader og solskinn tre dager seinere.

Det er tungt.

For tungt for enkelte.

Samuel Adegbenro, for eksempel, hadde ikke bein til mer enn et par skikkelige involveringer.

Etter en time var det slutt.

OVERGANGSMARKEDET I NORGE åpnet torsdag 1. august. Rosenborg, som for tredje overgangsvinduet på rad har et salg av Nicklas Bendtner som høyeste prioritet, hvilket plager dem mer enn de vil innrømme, har ennå ikke gjort noe som helst. Sarpsborg har hentet seks mann! Men sånn er det i Sarpsborg, gjennomtrekken av spillere er en del av forretningsmodellen.

Og så trengte trener Geir Bakke, på grunn av mange skader i første halvdel av sesongen, noen folk for å få spillere i posisjoner de er vant til.

Skader har plaget Sarpsborg voldsomt i første halvdel av sesongen.

Den andre halvdelen skal brukes til å rette opp inntrykket og redde plassen i Eliteserien.

SARPSBORG STARTET MED tre av de seks nye mot Rosenborg. To til kom inn etter pause. Det gir Geir Bakke større valgmuligheter. Det gir Sarpsborg flere bein å stå på. Og framfor alt gir det større intern konkurranse.

Geir Bakke og Sarpsborg trenger alt sammen.