To jenter kjemper om gullpotten

Kan bli nødt til å dele millionene.

De to som fortsatt var med i kampen om Golden Leagues gullpott, Blanka Vlasic (høyde) og Pamela Jelimo (800 m), vant begge i Zürich.

Dermed kan det ende med at de to deler potten på én million dollar som venter på den eller de som vinner alle Golden League-stevnene. Golden League avsluttes i Brussel 5. september.

Blanka Vlasic var den overlegne favoritten til å vinne OL-gull i høyde. Men i finalen skuffet hun, og måtte ta til takke med sølv bak belgiske Tia Hellebaut.

Fredag var kroaten tilbake i storslag. Hun var den eneste som gikk over 2,01, og forsøkte å sette stevnerekord med 2,05 uten å klare det. Det gjorde imidlertid ingen ting siden konkurrentene ikke kom over 2,01.

Der Vlasic var overlegen i høydekonkurransen, leverte Pamela Jelimo en suveren 800 meter i Zürich. Kenyaneren vant med 1.54,01, langt foran Maryam Yusuf Jamal som tok annenplassen med 1.57,80.

18-årige Jelimo utklasset konkurrentene i OL-finalen i Beijing. Da vant hun med tiden 1.54,87, som var juniorverdensrekord. Fredag forbedret hun rekorden.

- Nå er jeg så sliten. Dette var det beste løpet jeg har gjort. Verdensrekorden nærmer seg, men jeg vet ikke om jeg kan klare å slå den i år, sier Jelimo.

Gullpotten frister også nå.

GULLKANDIDAT: Blanka Vlasic slo tilbake etter OL-skuffelsen. Foto: EPA
GULLKANDIDAT: Blanka Vlasic slo tilbake etter OL-skuffelsen. Foto: EPA Vis mer

- Men det er fortsatt et løp igjen før jeg får den, sa hun.

(NTB)

To jenter kjemper om gullpotten
GULLKANDIDAT: Pamela Jelimo er verdens beste på 800 meter.