Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

To kanari-bosmenn

Pål Strand og Torjus Hansén har sagt nei til å forlenge kontraktene med LSK, Tromsø har kontaktet Bjørn Johansen og Brann-spiss trener med Sunderland. Les siste nytt fra Tippeliga-klubbene!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lillestrøm vil gjerne forlenge kontraktene med både Strand og Hansén, men begge har sagt til LSK-ledelsen at de ønsker å vente med forhandlingene.

- Jeg trives veldig godt i Lillestrøm, men samtidig har jeg alltid hatt en drøm om å spille i utlandet. Derfor har jeg lyst til å se an situasjonen utover sommeren neste år før jeg vil forhandle med LSK, sier Pål Strand til Romerikes Blad.

Det samme er tilfellet for backen Torjus Hansén:

- Jeg er 29 år neste år, og har kanskje min siste sjanse til å komme utenlands. Den drømmen har jeg hatt siden jeg var liten, og derfor vil jeg avvente en stund til, sier han.

Begge sier at de gjerne blir lenger på Åråsen dersom de spennende tilbudene ikke skulle komme i løpet av neste sommer.

Trener Arne Erlandsen ser ingen grunn til å kritisere duoen for ikke å ville binde seg til klubben i lengre framtid:

- Når vi velger å signere en ny ettårsavtale med Magnus Kihlberg, kan vi ikke kritisere spillere som vil vente. Jeg tror det vil bli mer og mer vanlig at det skjer.

Han tror imidlertid ikke at å vente med å signere ny kontrakt gjør sjansene for proff-kontrakt i utlandet mye større.

- Det florerer av Bosman-spillere på markedet, og derfor er det ikke enkelt å få kontrakt. Vi vil oftere oppleve at spillere uten kontrakt ikke får kontrakt utenlands, sier Erlandsen.

LSK-treneren sier til Romerikes Blad at han tror klubbene og spillernes ønsker i kontraktsforhandlinger vil endre seg i framtida, slik at klubbene ønsker kortere og spillerne lengre kontraktstid.

- Jeg skjønner ikke hvorfor spillerne ikke vil sikre seg trygghet ved å skrive en lang kontrakt. Er de uheldig og blir skadet rett før kontrakten går ut, kan hele karrieren bli ødelagt. Etter hvert tror jeg spillerne vil prioritere trygghet framfor en usikker Bosman-tilværelse, sier Arne Erlandsen.

Furuseth Olsen trener med Sunderland

Branns unge spiss trener for tiden med Sunderland, skriver Bergens Tidende. Brann-spilleren har ferie om dagen. Lørdag var han hjemme i Tønsberg og skrev følgende på hjemmesiden sin på brann.no: «Vet ikke helt hva jeg skal i ferien ennå. Er bare deilig å være på østlandet igjen. Kanskje jeg tar en tur til syden, hvem vet.» I går var han ifølge Bergens Tidende på sin første trening med Sunderland. En litt annerledes Syden-ferie, kanskje?

Molde i krangel om Træff-spiller

Molde vil ha Per Olav Inderhaug fra Træff, og spilleren sjøl vil til Molde. Men Træff krever penger for ham. - Per Olav Inderhaug har en udiskutabel kontrakt som binder ham til Træff ut sesongen 2002, sier fotballformann Vemund Smørdal til Romsdals Budstikke. Inderhaug og Molde har angivelig gått ut fra at spilleren har et løfte om at han kan skifte klubb etter eget ønske, noe Træff-formannen stiller seg uforstående til. Smørdal hevder at Inderhaug ikke har noe muntlig løfte om at han kan forlate Træff etter endt sesong.

Ackon mister arbeidstillatelsen

Richard Ackon forlater Stabæk fordi han ikke får fornyet arbeidstillatelsen av UDI, skriver Stabæks hjemmeside. Etter fire år må man arbeidstakere fra utenfor EØS-området ha en stilling som spesialist. Så lenge Ackon ikke har fast plass på laget i Stabæk, får han ikke fornyet tilatelsen. Ackon har spilt 74 A-kamper for Stabæk og scoret 6 mål. Han vil nå forsøke å få kontrakt med en klubb i hjemlandet Ghana, der han er registrert med 8 A og 18 U-landskamper.

Råstad prøver seg i Århus

TIL-spilleren Olav Råstad er på prøvespill i AGF Aarhus, skriver Bladet Tromsø. AGF sliter i bunnen av Superligaen, og jakter desperat på forsterkninger. Det er den danske agenten Frank Mathiesen som har opprettet kontakten mellom Råstad og AGF. TIL ble kontaktet av den danske klubben fredag, og i går var Råstad på plass i Danmark. - AGF vet ikke mye om Olav Råstad bortsett fra at jeg prøver å selge ham dit. Derfor skal han først trene noen dager med laget, sier Mathiesen. - Jeg er her med helt åpent sinn. Skal trene noen dager og se hvordan klubben og byen er. Sannsynligvis blir jeg her til onsdag, sier Råstad. Han blir uansett ikke spilleklar før Superligaen tar ferie fra 9. desember til 3. mars.

Bjørn Johansen kontaktet av TIL

Helsingborg-spilleren Bjørn «Bummen» Johansen er kontaktet av gamleklubben Tromsø, men vet ikke ennå om det er aktuelt å vende hjem til norsk 1. divisjon. Først må han avklare framtida i den allsvenske klubben. Ifølge Bladet Tromsø kan uklarheter rundt økonomien i Helsingborg åpne for en overgang. - Jeg avfeier ingen og spiller med åpne kort. Men foreløpig er ingenting konkret, sier «Bummen» til Tromsø. Trenerskiftet i Helsingborg kan også endre Johansens situasjon. Han har ikke hatt noe varmt forhold til Nanne Bergstrand, som søndag ble erstattet av Søren Cratz.

Nederlandske tilbud til de Wulf

Tromsø signaliserer at de vil hente tilbake Jimmy de Wulf. Men Club Brugge-spilleren har håp om spill i Belgia eller Nederland. Han og Koen Schockaert er tilbake i Brugge etter leietida i Tromsø. Men de får neppe spilletid der denne sesongen, sier trener Trond Sollied til Nordlys. - Det er bedre at vi ser på fortsatt utleie eller noe mer permanent, sier han. Han bekrefter også interesse for de Wulf fra Nederlandske klubber. - Hvis jeg får velge mellom klubber her nede og Tromsø, er det mest sannsynlig at jeg blir her, sier de Wulf til Nordlys. To belgiske toppklubber, La Louviere og KV Mechelen har kontaktet Brugge angående Koen Schockaert, som det er lite sannsynlig at blir å se i TIL-drakt igjen.

KAN FORSVINNE: Pål Strand og Torjus Hansén har foreløpig valgt å ikke skriver ny kontrakt. Her er Strand i duell med Vikings Bjørn Berland. I bakgrunnen skimtes Hansén. Foto: SCANPIX
Hele Norges coronakart