Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

To kjappe fra Cazorla senket Fulham i byderbyet

Hangeland-comeback til ingen nytte.

SEXY SMURF: Arsenal-supporterne kaller gjerne Santi Cazorla for den sexy smurfen, med henvisning til hans størrelse og fotballferdigheter. I dag viste han hvorfor. Foto: AP Photo/Matt Dunham/NTB Scanpix
SEXY SMURF: Arsenal-supporterne kaller gjerne Santi Cazorla for den sexy smurfen, med henvisning til hans størrelse og fotballferdigheter. I dag viste han hvorfor. Foto: AP Photo/Matt Dunham/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arsenal - Fulham 2-0 (0-0)

(Dagbladet): For første gang siden oktober var Brede Hangeland å finne i en startellever i Premier League. Landslagskapteinen kunne derimot ikke hindre bortetap for byrival Arsenal, selv om han prøvde aldri så hardt.

Fulham holdt vertene til 0-0 de første 45. Nærmest scoring var Mesut Özil (ble hindret av Hangeland på streken) og Bacary Sagna (skuddet reddet av keeper Stekelenburg). Heller ikke gjestene var ufarlige, Steve Sidwell hadde blant annet et godt skuddforsøk fra 18 meter.

Men vi måtte vente til den andre halvdelen av kampen før vi fikk scoring.

Pasodoble Først viste Özil at det var noe i gjære da han klinket til med et godt skudd. Stekelenburg hang med på notene da, men ikke minuttet etterpå.

Santi Cazorla dro med seg ballen innover i banen fra venstresida. Inne i feltet fant han Jack Wilshere. Engelskmannen mottok ballen, ventet litt, før han spilte tilbake til sin spanske lagkamerat. Cazorla viste at han har peiling på hvor målet står, Arsenal-angriperen bredsidet ballen enkelt i mål.

Bare seks minutter seinere gjorde han det igjen.

Tysk stolpetreff Et innlegg fra venstre ble klarert av Hangeland. Dessverre for Fulham havnet ballen rett i føttene hos brennheite Cazorla. På 19 meter tok han ett touch, det andre brukte han på å klemme ballen ned i hjørnet bak en utspilt Stekelenburg. 2-0, og det så svært vanskelig ut for Fulham.

Med 20 minutter igjen å spille entret Lukas Podolski banen. Den polskfødte tyskeren brukte kort tid på å markere seg. Bare Maarten Stekelenburg, med litt hjelp fra stolpen, hindret Podolski i å gjøre 3-0 etter tre minutter på banen.

Derfra og inn var det hele bare en ren sjarmøretappe for Wengers gutter. Fulham hadde ikke noe å komme med, mens «The Gunners» så svært fornøyde ut med 2-0, tre poeng og fortsatt tabelltopp i Premier League.

Det siste gleder naturlig nok Arsenals franske manager Arsene Wenger.

Mellomfornøyd manager - Man merker presset når man ligger øverst, men det er et positivt press. Jeg tror det er viktig at vi fokuserer på måten vi ønsker å spille på, samt den gode lagmoralen, så kan vi fortsette å plukke poeng. Manchester City er jo et bra lag, så det gjør tittelkampen enda mer interessant, sier Wenger ifølge BBC, og tror tror det er fem eller seks lag som kan kjempe om tittelen.

Om lørdagens kamp var franskmannen splittet. Førsteomgangen var noe under pari, mens laget gjorde det de trengte for å vinne i den andre.

- De første 45 var vi ikke kvikke nok, mens tempoet i andreomgang var mye bedre. Det var en solid prestasjon sett under ett, sier Wenger ifølge BBC.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!