Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

To kjappe og en kanonkule

Imponerende Chelsea knuste Arsenal borte.

STYRING: Arsenal-målvakt kunne bare se Chelseas Didier Drogba styre ballen forbi seg, via tverrligger og stolpe, til 1-0 til bortelaget.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh
STYRING: Arsenal-målvakt kunne bare se Chelseas Didier Drogba styre ballen forbi seg, via tverrligger og stolpe, til 1-0 til bortelaget.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

||| (Dagbladet): Arsenal - Chelsea 0-3.

Arsenal har bare to seire på de siste 14 forsøkene mot Chelsea, og i ettermiddag mislyktes de igjen da lagene møttes på Emirates.

Hjemmelagets normalt gjennomtrengende pasningsspill møtte en knallhard vegg i John Terrys Chelsea-forsvar, et forsvar som fortsatt bare har sluppet inn åtte mål hittil i sesongen.

I stedet var det den effektive ligalederen fra litt sør i London som forlenget en imponerende rekke til 17-0 (!) på de siste fem kampene, med to kjappe mål før pause, pluss en kanonkule fra Didier Drogba.

To mål på tre minutter
Ashley Cole ble som vanlig buet ut av Arsenal-fansen hver gang han var i nærheten av ballen, men den utskjelte backen ga svar på tiltale ved å være mannen bak begge bortelagets scoringer før pause.

Chelseas første scoring kom på kampens første virkelig store sjanse etter en drøy halvtime. Cole slo hardt inn foran mål, Didier Drogba stakk fra foten, og ballen smalt via tverrliggeren og stolpen inn bak Manuel Almunia.

I omgangens siste minutt var oppskriften den samme. Cole slo hardt og lavt inn, men denne gangen var det Thomas Vermaelen, som i et forsøk på å hindre en Drogba-reprise, satte ballen via den samme stolpen og i eget nett.

Chelsea skulle kanskje hatt et straffespark noe tidligere i kampen, da Nicolas Anelka ble dratt overende av Bacary Sagna inne på vei gjennom, mens Arsenal slet med å komme til de store sjansene.

Hjemmelagets sedvanlige finspill førte til flere halvmuligheter, men ingenting som truet Petr Cech.

Annullering
Like etter pause kom scoringen som kunne tent håpet for Arsenal, om den ikke hadde blitt annullert.

Arsjavin var den siste av en lang rekke røde som forsøkte seg i et rotete angrep, og dunket ballen forbi Petr Cech. Men Eduardo ble bedømt å ha sparket ballen ut av Cechs hender, og scoringen ble raskt strøket av dommer Marriner.

Chelsea forsvarte seg som vanlig godt.

Arsenal maktet ikke å trenge gjennom, og da Didier Drogba sendte en innsidepasning knallhardt i motsatt hjørne, et klassefrispark fra tjue meter, var det definitivt slutt.

Dermed kan Carlo Ancelottis menn gjenåpne fempoengsluka de har på Manchester United i toppen av Premier League.

Arsene Wenger og co må på sin side vente enda en hengekamp på å ta fra byrival Tottenham tredjeplassen.

2-0: Og historien var den samme like etter, da Thomas Vermaelen var uheldig å styre ballen samme vei.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh
2-0: Og historien var den samme like etter, da Thomas Vermaelen var uheldig å styre ballen samme vei.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media