Live-published photos and videos via Shootitlive

To kjappe sikret Deila og Vålerenga seier og arbeidsro

Superveteran Christian Grindheim og målsniken Bård Finne sikret tre viktige Vålerenga-poeng.

ULLEVAAL (Dagbladet): Vålerenga - Sogndal 3-0 (2-0). Vålerenga-trener Ronny Deila snakket om gullkamp før sesongstart, men i femte serierunde måtte Vålerenga-Sogndal - nummer 14 og 11 på tabellen før kampen - få betegnelsen bunnoppgjør.

Etter en tung start på sesongen la Deila vekt på rutine i oppgjøret mot Sogndal. Sentralt på midten regjerte veteranene Christian Grindheim (33) og Magnus Lekven (29) foran trekløveret Bård Finne, Ghayas Zahid og Muhamed Keita - som skulle støtte Henrik Kjelsrud Johansen på topp.

GOD GRINDHEIM: Christian Grindheim var god for Vålerenga mot Sogdal i kveld. Veteranen scoret også det forløsende 1-0-målet, som ga vertene mer ro i spillet. Etter en seier på de fire første kampene, så trengte Vålerenga en seier for selvtilliten. Foto: Bjørn Langsem
GOD GRINDHEIM: Christian Grindheim var god for Vålerenga mot Sogdal i kveld. Veteranen scoret også det forløsende 1-0-målet, som ga vertene mer ro i spillet. Etter en seier på de fire første kampene, så trengte Vålerenga en seier for selvtilliten. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Sogndal kom til hovedstaden i visshet om at de hadde tapt de to første bortekampene i år, men samtidig med erkjennelsen om at de har scoret mål i åtte av de ni siste oppgjørene mot Vålerenga.

VIF ballen mest

Mot et Vålerenga som ikke har hengt sammen defensivt så langt i år - vertene er det eneste laget med hele ti baklengs de fire første kampene - så hadde sogndølene ergo ingen grunn til å reise til Ullevaal stadion med henda over hodet.

Ronny Deila har jobbet tett med laget inn mot denne kampen. For Vålerenga var det viktig å vise seg fra en langt bedre side, og det var også vertene som hadde ballen mest og styrte oppgjøret innledningsvis.

Men Sogndal lå med god struktur og forsvarte seg godt, og gikk helhjertet for et par muligheter de fikk spesielt opp høyresida.

Muhamed Keita viste frekke takter ved et par anledninger, og kom også til et par skuddmuligheter, men angrepsmakker Bård Finne kom til den første sjansen for hjemmelaget - uten å vise seg like klinisk som i et par treningskamper i vinter.

ENDELIG FOR VÅLERENGA: Hovedstadslaget Vålerenga har slitt den første delen av Eliteserien 2017. Men i den femte runden løsnet det skikkelig mot Sogndal. Christian Grindheim, Jonathan Tollås Nation og Bård Finne scoret målene. Video: Fotball Media Vis mer

To kjappe

Men fire minutter før pause kom scoringen for vålerenga:

Ghayas Zahid slo corner, og Christian Grindheims pannebrask var først på den inni feltet. 1-0 til Vålerenga. Fortjent etter spill og ballinnehav.

Og når scoringskontoen først kom, så gikk det bare tre minutter før nummer to kom: Henrik Kjelsrud Johansen stusset en lang ball videre, og Jonatan Tollås Nation fullførte trekket med å «sleivsparke» inn 2-0.

Frekk stikker

Andre omgang ble på ingen måte noen minneverdig seanse, men Vålerenga ga i det minste Klanen grunn til å danse jenka på tribunen - hvilket kan tyde på iallfall supporterne er fornøyd med at Vålerenga er i ferd å finne seg selv etter den svake starten.

Omgangen så ut til å gå mot en komfortabel 2-0-seier, men Bård Finne skulle ogs komme på scoringslista i kveld:

En herlig stikker fra innbytter Herman Stengel fant Finne på løp. Han rundet Sogndal-keeper Mathias Dyngeland og rullet 3-0 i det åpne målet.

Seieren ryddet litt opp i Vålerengas svake målforskjell, og med de tre poengene i lomma avanserte de til 9. plass på tabellen, mens Sogndal ramlet fra 11. til 13. plass etter sitt tredje strake bortetap.